Folytatni a sorozatot

HAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEFHAVASRÉTI BÉLA, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2009.02.21. 01:39
Címkék
A női BL-küzdelemsorozatban a középdöntő két fordulóján már túl vannak a csapatok. A Győri Audi ETO egy-egy idegenbeli és hazai pályán aratott győzelmével pontveszteség nélkül vezeti a 2. csoportot, s szombaton a román Valcea csarnokában lép pályára.

A BL-középdöntőben a két legnagyobb akadály tornyosul a győriek előtt a következő egy hétben. Konkoly Csaba edző csapata szombaton a román Valcea otthonában szerepel, majd február 28-án a montenegrói Podgorica vendége lesz. Ahhoz, hogy meg tudja szilárdítani vezető pozícióját, s bejusson az elődöntőbe, minél több pontot kell gyűjtenie.

Valceában, az alapszakasz C-csoportjában győztes együttes ellen forró hangulatú küzdelem, vérbeli kuparangadó vár Görbicz Anitáékra. Féltenünk nem kell a győrieket, azonban a sikerhez ki kell küszöbölniük a játékukból a hullámvölgyeket, amelyekkel rendre önmagukat hozzák nehéz helyzetbe (így volt ez legutóbb, a Podgorica győri legyőzésekor is).

„Az eddig lejátszott mérkőzéseinken a lányok küzdeni tudásával, az idegenben, főleg Ljubljanában mutatott kiváló csapatjátékával elégedett voltam – hangoztatta Konkoly Csaba. – Elégedett lehettem a Podgorica elleni mérkőzés hajrájában nyújtott remek teljesítménnyel is. A védekezést és a gyors visszarendeződést viszont még javítani kell. A Valcea BL-meccsei közül a Podgorica és a Ljubljana elleni találkozó, továbbá a Brassóban játszott bajnoki mérkőzés felvételét sikerült megszereznünk. Ezeket alaposan elemeztük, s igyekeztünk levonni a tanulságokat. A valceai edzőváltást viszont a magunk szempontjából nem tartom szerencsésnek, mivel az ilyen cserék többnyire kedvező hatással vannak az érintett csapatra: javulnak az egyéni teljesítmények, mindenki bizonyítani akar.”

A győri csapat csütörtökön két edzéssel folytatta felkészülését, majd a péntek délelőtti gyakorlás után 12.30-kor Győr-Pér repülőtérről elutaztak Valceába. A megérkezés után átmozgató edzést vezényelt Konkoly Csaba. A szombati találkozó után a győri küldöttség azonnal visszarepül Győrbe, s vasárnaptól készül a február 25-én, szerdán a Népligetben vívandó, FTC elleni Magyar Kupa-negyeddöntőre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik