A Szeged az esélyesebb

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2009.02.21. 01:39
Címkék

Négygólos előnnyel utazik a szombati KEK-nyolcaddöntő visszavágójára Szegedre a Dunaferr együttese, mégis a vendéglátó számít a továbbjutás esélyesének. A dunaújvárosiak a múlt szombati 33–29-es diadalukkal viszont legalább azt elérték, hogy senki se tekintse lefutottnak a 17.30-kor kezdődő második mérkőzést (tv: Sport1, élő).

A Fejér megyei csapatból a hétközi százhalombattai bajnokin – amelyet nyögvenyelősen csak 25–24-re nyert meg a Dunaferr – hiányzott Rosta Miklós, és a Kemény József, Nagy Kornél, Marko Bagaric trió sem volt százszázalékos állapotban. Szegeden viszont nemcsak a napokban megsérülő Luka Zvizej és Vladimir Oszmajics jelentkezik játékra, hanem a csütörtökön már teljes intenzitással edző Danijel Andjelkovics is. Az irányító hónapok óta nem játszott tétmérkőzésen, nem is lehetne fontosabb alkalmat találni a visszatérésére.

A Dunaferr még sohasem nyert a dél-alföldi gárda otthonában, a múlt heti diadal után viszont az is elég lenne, ha csupán három góllal kapna ki.

„Ellenfelünk kiváló csapat, a hazai pálya előnye is mellette szól – mondta Predrag Petljanszki, a Dunaferr mestere. – Az első találkozón a vendégek nem tudták átjátszani a védelmünket, de távoli találatokkal fölénybe kerültek, ez ellen nagyon nehéz taktikai megoldást lelni. A visszavágón is a távoli bombák jelenthetik számunkra a legtöbb problémát. Igyekszünk nagy sebesség mellett kevesebb technikai hibával játszani. ”

A túloldalon Puljezevics Nenad helyett Vadkerti Attila karján virít majd a csapatkapitányi karszalag, de a mérkőzésen így is döntő lesz, milyen formában véd a kapus.

„Újvárosi meccsünket magunknak tettük nehézzé, pedig tudtuk, hogy a Dunaferr otthon az utolsó leheletéig harcol – mondta Puljezevics. – A négygólos hátrányt gyorsan ledolgozzuk szombaton, és szerintem legalább tízzel megverjük ellenfelünket. Sokkal jobbak vagyunk, ezért nem lehet kérdés, melyikünk jut a negyeddöntőbe.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik