„Van elképzelésem”

RÁC BENEDEK BALÁZS, SZŰCS ANDRÁSRÁC BENEDEK BALÁZS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2009.01.17. 00:04
Címkék
Nehéz helyzetben, erős riválisra várva, de bizakodva készül a ZF-Eger a Raiffeisen Partizan Beograd elleni Euroliga-csoportrangadóra, miközben a TEVA-VasasPlaket a kötelező győzelmet igyekszik megszerezni Marseille-ben.

Lehangoló visszaemlékezni az Eger–Partizan pólórangadó előtt, hogy a Magyar Kupagyőztes Marseille-ben sem tudott nyerni (9–9), a szerb elitalakulat viszont a Vasas uszodájában (7–8) is győzött legutóbb a második körben. De amíg az Eger játszik a hazai bajnokságban is, a Partizan csak az Euroligában meccsel, azaz csupán harmadik tétmérkőzését játssza szombat este. A nagy csata helyszíne a Bitskey-uszoda lesz, ahol általában nem „szokás” vendégként győzni.

„Ha a statisztikákon múlna, találnék olyat, amelyben jobbak vagyunk… – nevetett fel Gerendás György, miután felvetettük neki: szerb ellenfél lévén az előny-hátrány játékból indultunk ki, de mivel az Eger és a szerb bajnokkal már találkozó Vasas százalékra azonosan teljesített eddig az idényben (35.5 és 35.6), nem lettünk okosabbak. – A Vasas ellen klasszikus értelemben nem dobta jól a fórokat a Partizan sem. Ám sokszor úgy talált be, hogy bár a kiállítás lejárt, még nem rendeződött vissza az ellenfél. Feltűnőbb volt, hogy kijátszott helyzetekből sem mentek be a hazai lövések. Legalább három Vasas-előny ment el úgy, hogy lövésig sem jutottak a piros-kékek. Amit a Partizan játszik, kicsit már előre mutat. Öt-tíz év múlva ilyen lesz a póló: sokkal dinamikusabbak, nem a régi szerb iskola szerint játszanak. Most is nagy termetűek és erősek, de nemcsak blokkolnak, hanem kimennek az emberre, odanyúlnak, és lehalásszák a levegőből a labdát. Még szimpatikus is, amit játszanak. Sajnos a magyar bajnokságban nem követeljük meg egymástól, hogy ilyen szellemben pólózzunk. De amíg egy magyar csapattal nem lehet megcsinálni, hogy egy hónapig egyetlen meccsre készülünk, mert kiborulunk tőle, addig a szerbekben megvan az a már-már abnormális győzni akarás, amellyel ezt is elviselik.”

A fent elmondottak ellenére fel sem vetődik, hogy Gerendás György ne találta volna ki, hogyan lehet megverni a majdnem verhetetlennek tűnő ellenfelet…

„Természetesen van elképzelésem, de ezt inkább nem mesélem el, mert vannak olyan rafináltak, hogy lefordítsák… Minden egyes hibára lecsapnak, ezért nem szabad rontanunk. A Vasas játéka adott ötleteket: rendezetlenséget kell vinni a rendezettségükbe. Erre jók lehetnek a figurák, amelyeket be lehet gyakorolni egy-két hét alatt, és az is, hogy Biros Péter és Varga Zsolt is tud váratlant húzni. Biros állapota is már nyolcvan-kilencven százalékos, jól és jó kondiban van az egész csapat, márpedig ilyet szeptember óta nem mondhattam. Az egyetlen pechünk, hogy az Euroliga három kimagasló csapata, a Jug, a Partizan és a Recco közül csoportriválisnak megkaptuk az egyiket a Vasas mellé” – mondta Gerendás, mielőtt közölte volna, azért megpróbálnak nyerni…

A Partizan már csütörtökön útnak indult Egerbe, délután a Szegeddel kétkapuzott, szombatra pedig a drukkerhad is befut, lesz tehát hangulat a jegyeladás üteme alapján telt házas uszodában.

„Az Egernek bizonyítottan minőségi a kerete. Esélyesebb is a győzelemre, mert otthon játszik, de megfelelő hozzáállással és maximális odaadással nyerhetünk. Nagy probléma, hogy ez csupán a harmadik tétmecscsünk lesz a szezonban. Sokat kell tennünk azért, hogy jól jöjjünk ki ebből a kedvezőtlen helyzetből” – mondta Dejan Udovicsics, a Partizan, egyszersmind a szerb válogatott trénere, aki utóbbi minőségében tíz klubjátékosát hívta meg az újjáalakuló nemzeti csapatba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik