„Tovább kell jutnunk”

KOVÁCS GÁBOR jelenti LendvárólKOVÁCS GÁBOR jelenti Lendváról
Vágólapra másolva!
2009.01.08. 23:22
Címkék

Alig néhány nappal a férfiak kiesése után itt az alkalom a javításra: péntektől vasárnapig a magyar női válogatott vesz részt világbajnoki selejtezőtornán a határhoz közeli, Szlovéniához tartozó Lendván, ahol a házigazdán kívül Ausztria és BoszniaHercegovina legjobbjaival kell felvennie a versenyt.

„Nincs mese, nem lehetnek kifogások: ebből a csoportból tovább kell jutnunk – kezdte elemzését a háromnapos tornáról a magyar szövetségi kapitány, Ludvig Zsolt. – A legerősebb kerettel érkeztünk Szlovéniába, minden meghatározó játékosunk vállalta a részvételt, a csapat képes arra, hogy megszerezze az első két hely valamelyikét.”

Az elmúlt péntek óta készül együtt, és az első napokat Szolnokon töltötte a társaság, onnan utazott szerdán Lendvára. Az edzőtábor legfőbb kérdése az volt, melyik két feladónak szavaz bizalmat Ludvig Zsolt.

„Bognár Krisztina helye annak ellenére biztos volt, hogy bokasérülés miatt hat hete nem játszott – magyarázta döntését Ludvig. – A másik utazó végül a BSE-ben játszó Gudmann Csilla lett. Azért tettem le a voksomat mellette, mert egyrészt a vasasos Kötél Zsanettet nem szerettük volna rögtön egy ilyen tornán mély vízbe dobni, másrészt pedig Csilla a BSE-ben is az egyik fő hangulatfelelős, bíztam benne, hogy jó kedélyállapota és vidámsága átragad a többiekre is. Egyelőre azt mondom, jól döntöttem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik