Fehér és fekete

RÁC BENEDEK BALÁZS, SZŰCS ANDRÁSRÁC BENEDEK BALÁZS, SZŰCS ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.12.17. 09:06
Címkék
A LEN-kupa negyeddöntőjében a Honvéd az orosz Kazannyal, a Szeged a szerb Vojvodinával találkozik. Mindkét magyar csapat idegenben kezdi a párharcot.

A tavalyi kiírással szemben ezúttal elkerülte egymást a két magyar csapat a LEN-kupa negyeddöntőjében. Ettől még nem biztos, hogy túlzottan örülnek a Kőér utcában, hiszen a lehetséges hét rivális közül a – Szeged mellett – a legnehezebb rivális jutott a Domino-Honvédnak: a Vad Lajos vezetőedző által nem kívánt hármas egyik tagja, az orosz Szintyez Kazany.

A Kazany a nyolcaddöntőben 10–6-ra és 11–6-ra verte meg a szerb WPC Beogradot, míg előtte, a második selejtezőkörben, meglehetősen sportszerűtlen módon, a szünetbeli 6–3-as vezetése után 10–7-re kapott ki a spanyol Sant Andreutól, kiejtve ezzel az Újpestet, amely a körbeverés áldozata lett. A Kazany legismertebb játékosa a szerbek kiválósága, Dejan Szavics, sőt az oroszoknál pólózik a német válogatott centere, Thomas Schertwitis is.

„Erős ellenfelet kaptunk – kezdte a Kazany erejének jellemzését Molnár Tamás, a Honvéd csapatkapitánya. – Amúgy nem izgultam a sorsolás előtt, mert arra apellálni, hogy gyenge ágon jussunk el a LENkupa-döntőig, hogy is mondjam, nem vallana ránk. Azt kell megverni, akit elénk sodor a sors. Persze a Kazany jó csapat, erős orosz gerinccel, kiegészítve a német válogatott centerével, Thomas Schertwitiszel és egy szerb pólóssal, Dejan Szaviccsal. Ennek ellenére verhető a Szintyez, mert az előző szezonhoz képest már nincs ott Danilo Ikodinovics és Vladimir Gojkovics sem, úgyhogy csakis az lehet a célunk, hogy továbbjussunk – ebben segítségünkre lehet, hogy a visszavágót itthon játsszuk. Fontos, hogy az első mérkőzésen két-három gólos vereségen belül maradjunk.”

A Honvéddal ellentétben Szegeden elégedettek lehetnek – mind szakmailag, mind gazdaságilag. A szerb VK Vojvodina talán a legkönnyebb rivális (az előző körben a görög Hioszt verte meg öt góllal, amelyet a Honvéd 11-gyel), ráadásul Újvidék még Budapestnél is közelebb van Szegedhez.

„Nagyon örülök, hogy a szerencse mellénk állt, és a legkönnyebb ellenfelet kaptuk – kezdte a Cattaro szombati legyőzésekor remekül védő Baksa László. – Szintén örömteli, hogy kint kezdünk, Újvidék ráadásul közel van. Ha három-négyöt góllal nyernénk az első meccsen, már bizakodhatnánk. A Partizannál jóval gyengébb az ellenfél, de nem szabad félvállról vennünk, a gyengébb bajnoki eredmények miatt szinte mindent a LEN-kupára teszünk fel. Még semmit sem tudok a Vojvodináról, de szerb csapattársaink biztos tudnak majd információval szolgálni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik