Nincs napirenden az edzőkérdés

SZ. E.SZ. E.
Vágólapra másolva!
2008.12.04. 23:10
Címkék

Érdekes adatot közölt az angol The Sun, amely statisztikákkal támasztotta alá, hogy Roman Abramovics érkezése óta Luiz Felipe Scolari a Chelsea legrosszabbul kezdő menedzsere. Lapunk nagyjából hasonló kritériumokat figyelembe véve vizsgálta a trénerek teljesítményét és keretes írásunkban közölt számításaink, ha minimális eltéréssel is, de alátámasztják az angol lap adatait.

A mutatók dacára nem állíthatjuk, hogy a londoniak siralmas helyzetben lennének, bár a Ligakupától búcsúztak, 15 forduló elteltével a második helyen állnak a bajnokságban, míg a BL-ben jó eséllyel pályáznak a továbbjutásra. Aggasztóbb lehet, hogy a „kékek” rendkívül rosszul szerepelnek a rangadókon, Frank Lampardék az Arsenalt, a Liverpoolt, valamint a Manchester Unitedet is fogadták, és mindössze a „vörös ördögöktől” tudtak pontot szerezni. Mindemellett több kulcsjátékosuk is sérüléssel bajlódott vagy bajlódik, ám a vezetőség szerint januárban nem várhatók erősítések.

„Senki se várjon tőlünk nagy pénzmozgást az átigazolási időszakban, mivel a számunkra megfelelő játékosok várhatóan nem lesznek szerződtethetők – nyilatkozta Peter Kenyon, a Chelsea ügyvezetője – Futballisták is csak akkor távoznak, ha szükségesnek látjuk. Itt jegyezném meg, hogy Didier Drogbának még másfél évig él a szerződése, és célunk, hogy minél előbb csúcsformában futballozzon. A klubnak egyébként is fontos, hogy profitot termeljen, önfenntartóvá váljon. És nem azért, mert Roman Abramovics ezt diktálja. Ő teljes mértékben elkötelezte magát a Chelsea-hez, szenvedélyesen rajong a csapatért, emellett remek üzletembernek tartom, ezért is tudott hatszázmillió fontot költeni az együttesre.”

Kenyon azt is elmondta, Scolari állása nincs veszélyben, akkor sem válnak meg tőle, ha a csapat semmit sem nyer a szezonban, mivel szeretnék, ha a brazil kitöltené hároméves szerződését.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik