Lopásból lett árvíz

M. Z.M. Z.
Vágólapra másolva!
2008.11.26. 00:30
Címkék

Sok minden történt már a honi labdarúgásban, de vízlopásról eddig nem érkezett hír. Eddig. Ugyanis a PMFC műfüves pályája alatt húzódó vezetékből ismeretlen tettesek vizet szerettek volna lopni, ám tervük nem sikerült – a csap megnyitása után az ár a szeptemberben átadott, 80 millió forintból épített műfüves pályára ömlött, sőt a lelátó és a mellette található parkoló is víz alá került.

„Az egyik munkagépünk elvágott egy vezetéket, amelyből aztán szivárgott a víz, ám a vízmű munkatárasai megállapították, hogy üzemen kívüli csőről van szó, így nem súlyos a helyzet – mondta Rabi Csaba, a PMFC ügyvezető igazgatója. – A hét végén azonban valaki megnyitotta a vezetéket, és így az átvágott csőből nem a kívánt helyre, hanem a pályára folyt a víz.”

Kisbáró Edina, a helyi vízmű kommunikációs osztályának vezetője azt mondta, a vezeték egy közeli autómosó cég tulajdona, de a nyáron kivonták a vízellátásból. Szerdán, amikor a munkagép átvágta a vezetéket, ellenőrizték a tolózár plombáját, akkor sértetlen volt. A riasztásnál azonban kiderült, a plombát megrongálták, és megnyitották a tolózárat. A PMFC ismeretlen tettes ellen feljelentést tett, a kár ugyanis több millió forint.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik