Továbbment a Honvéd

RÁC BENEDEK BALÁZS, REUBL CSILLARÁC BENEDEK BALÁZS, REUBL CSILLA
Vágólapra másolva!
2008.11.02. 01:11
Címkék
Második meccsét is megnyerte a Domino, s ezzel kiharcolta a továbbjutást a LEN-kupában. A másik két magyar csapat közül az Újpest győzött, a Szeged viszont kikapott, de elvileg a Honvédhoz hasonlóan bejuthat a legjobb tizenhat közé.

A Domino, csakúgy, mint az első fordulóban, szombaton is gólparádét rendezett. A Prcsanj már az első negyedben sem tudta felvenni a hazaiak ritmusát, de a hazaiak megmutatták, nem csak a gyors megúszásokhoz értenek. Székely Bulcsú elküldte „gyufáért” a kapuban tempózó Krivokapicsot, majd Bátori Bencének passzolt, akinek innen már nem volt nehéz dolga. És ha valaki hiányolta volna a visszajátszást, annak Székely Bulcsúék újra eljátszották a figurát – csupán a befejező ember volt más, ekkor Vári Attila talált be. A Honvéd Szivós Márton és Bátori vezérletével uralta a meccset, a második napot is sikerrel zárta, és már tovább is jutott.

Meglepő vereséget szenvedett a Szeged a Barcelonától. A spanyol bajnoki ezüstérmes ellen fordulatos mérkőzést vívott a magyar együttes, de a katalánok örülhettek. Kásás Zoltán edző az összecsapás után nem is próbálta leplezni csalódottságát.

„Lassúak voltunk, mint a teknősbéka, gyengén lőttünk, nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk – így a tréner. – Fegyelmezetlenek és figyelmetlenek voltunk, a pénteki és a szombati mérkőzésen is előfordult, hogy az ellenfél emberről lőtt gólt, pedig a mai pólóban így már nem lehet gólt kapni. A valószínű továbbjutás nem vigasztal különösebben, ha ebből a csoportból nem jutnánk tovább, akkor mindannyiunknak abba kellene hagynunk a vízilabdát.”

A Szegeddel ellentétben az Újpest győzni tudott a házigazda ellen (13–11). Egy kettős emberhátrány kivédekezése után a negyedik negyedben négy nullás rohammal döntötte el az UTE a meccset. Ha az eredmények a papírformának megfelelően alakulnak, a lilák továbbjutnak, akkor esnének ki, ha vasárnap az orosz Kazany kis különbséggel, de kikap a spanyoloktól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik