Michael Phelps már a 2012-es londoni játékokra hangol

Vágólapra másolva!
2008.08.24. 20:52
A pekingi olimpián nyolc aranyérmet nyerő, s ezzel Mark Spitz ’72-es rekordját megdöntő amerikai Michael Phelps új számokkal bővítené repertoárját, néhányat pedig kihagyna meglehetősen zsúfolt programjából. A baltimore-i fenomén azt is elárulta, a londoni lesz az utolsó olimpiája.
Phelpsnek már Londonban jár az esze
Fotó: Reuters
Phelpsnek már Londonban jár az esze
Phelpsnek már Londonban jár az esze
Fotó: Reuters
Phelpsnek már Londonban jár az esze

Azt már korábban is tudtuk, hogy Michael Phelps nem indul többet 400 méter vegyesen – állítólag fél Cseh Lászlótól. Akármi is az igazság, a magyar szurkolók azért örülnek ennek a hírnek.

Most viszont a friss olimpiai rekorder, aki nyolc aranyérmével megdöntötte honfitársa, Mark Spitz 1972-es csúcsát, már azon töri a fejét, milyen új számokat lehetne beépíteni igen csak zsúfolt versenyprogramjába.

„Szeretnék kipróbálni néhány új számot, olyanokat, amelyeken korábban nem volt alkalmam elindulni a beosztásom miatt” – mondta vasárnap Phelps.

Külön kiemelte a hátúszó számokat és a 100 méteres gyorsúszást, amelyeken még sohasem indult nagy nemzetközi versenyen.

„Mellen és hosszútávúszásban viszont ne számítson rám senki. Az itt induló srácok legalább továbbra is a barátaim lesznek” – mondta Phelps demoralizáló jellegének teljes tudatában.

A 23 éves amerikai megerősítette, a 2012-es londoni olimpia lesz az utolsó ötkarikás esemény, ahol találkozhatunk vele.

„Sosem terveztem, hogy 30 éves korom után is ússzak még. Talán az olimpia után néhány évet még végigcsinálok, de mondtam az edzőmnek, ne találjon ki nekem semmit azután, mert 30 fölött nem versenyzek” – mesélt Phelps terveiről.

Az amerikai arról is beszélt, hogy edzője, Bob Bowman egészen új edzéstervvel készül tanítványa számára, hogy az mentálisan és fizikálisan is képes legyen megújulni a saját szavaival „élete legdöglesztőbb időszakának” jellemzett őrület után.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik