Megérte végig küzdeni

A mérkőzésről tudósított: BORBÉLY KÁROLY, KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: BORBÉLY KÁROLY, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.08.24. 05:20
Címkék
Bár a KTE döntetlent játszott, volt kecskeméti nyertese a Nyíregyháza elleni mérkőzésnek: a motiváltan futballozó, időnként tetszetős megmozdulásokat bemutató Vladan Szavicsot a helyszínen nézte meg Zoran Filipovics montenegrói kapitány, s látva a középpályás teljesítményét, elképzelhető, hogy hamarosan meghívja a válogatottba.

Talán a kora esti órákban el eredő zápor ijesztett rá a kecskeméti drukkerekre, esetleg a belvárosában megrendezésre került „Hírös hét” fantázianéven futó programsorozat borutcájának jó nevű italai csábították el a hazai híveket, mindenesetre az első fordulóban megjelent hatezer KTEdrukkerhez képest a Nyíregyháza ellen „mindössze” négyezren ültek a stadionban.

Hiába a klub történetének első élvonalbeli szezonja, s hiába – a két vereség ellenére – a közönségcsalogató, agresszív támadójáték, úgy tűnik, Kecskeméten sem tart sokáig az idényrajtnál tapasztalt futballláz. A szerdán a csapatát a magyar válogatott ellen irányító Zoran Filipovics viszont láthatóan nem unta meg a magyar labdarúgást: a montenegrói kapitány egyrészt azért látogatott ki a mérkőzésre, mert kíváncsi volt korábbi kollégájának, Tomiszlav Szivicsnek a magyarországi tevékenységére (a szakember szakmai igazgatóként felügyelte az akkor a szerb U17-es válogatottat dirigáló KTE-trénert), másrészt személyesen is látni akarta Vladan Szavicsot, akit elképzelhető, hogy hamarosan meghív a nemzeti csapatba is.

„Egyelőre felesleges konkrétumokról beszélni – mondta a szünetben Zoran Filipovics. – Jókat hallottam a futballistáról, úgy tudom technikás, kombinatív játékos, ezért érdemes megnézni.”

A montenegrói kapitány aligha csalódott Vladan Szavicsban: a középpályás talán azért volt motiváltabb a megszokottnál, mert tudta, hogy figyelik a játékát – visszahúzós cselei, s életveszélyes harmincméteres bombái többször ragadtatták tapsra a publikumot.

A Kecskemét azonban nem talált rést a masszív védőjátékot nyújtó nyíregyházi „falon”, sőt a második félidőben pályára küldött Bárányos Zsolttal a kreativitás is megérkezett a vendégekhez – egy ellentámadás során a középpályás remek passzából meglepetésre gólt ért el az addig szürkén teljesítő Spartacus. S bár a hajrában emberelőnyben támadhatott a hazai csapat, úgy tűnt, nem jön össze az egyenlítés. A hosszabbításban azonban mégiscsak otthon maradt az egyik pont, így a kapitányi vizit mellett a döntetlennek is örülhetett Vladan Szavics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik