Megvan a második aranyunk is – sajnos ma be kellett érni ennyivel

Vágólapra másolva!
2008.08.23. 19:39
Vegyes érzelmekkel zárjuk a szombati napot. Egyrészt örülünk, mert Kovács Katalin és Janics Natasa megvédte olimpiai bajnoki címét a kajak kettesek 500 méteres számában. Többet vártunk azonban a Kammerer-Kucsera duótól, ahogy egyéniben Kovács Katalin negyedik helye is csalódás, és a női kézilabda-válogatott is kikapott a Dél-Korea elleni bronzmérkőzésen.
Aranyos lányok – a német kajak négyesen kívül az egyetlen címvédők
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Aranyos lányok – a német kajak négyesen kívül az egyetlen címvédők
Aranyos lányok – a német kajak négyesen kívül az egyetlen címvédők
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Aranyos lányok – a német kajak négyesen kívül az egyetlen címvédők

Kezdjük a szép emlékekkel!

Kovács Katalin és Janics Natasa olimpiai bajnok lett, megvédve 2004-ben, Athénben szerzett elsőségét. Ez nagy szó a pekingi olimpián, hiszen a német kajak négyes kivételével eddig még senkinek sem sikerült a címvédés.

A győzelem különösen értékes annak fényében – és most jöjjenek a kevésbé szép részek –, hogy Kovács egyesben nem hogy nem tudott nyeri (pedig ezért jött), hanem még a dobogóról is lecsúszott.

A többi kajakos egységnek sem úgy sikerült a szombati nap, ahogy szerették volna. A kajak kettesek 500 méteres számában a Kammerer Zoltán–Kucsera Gábor duó szintén nem fért fel a dobogóra, noha sokan reménykedtek benne, hogy az ezer méteren bivalyerősen kezdő egység 500-on megtalálhatja számításait.

A kenu egyesek rövidebb távján Vajda Attilától reméltük titkon, hogy megismétli pénteki nagyszerű teljesítményét. Az 500 azonban, Vajda elmondása szerint is, egyelőre nem az ő száma (ezt bizonyítja a Pekingben elért kilencedik helye is), de kenusunk fogadkozik, hogy 2012-re az lesz.

Vereckei Ákosnak sem sikerült a K–1 500, a királyi szám, pedig versenyzőnk, saját elmondása szerint, mindent kiadott magából.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány elégedett az eredményekkel, de, mint mondta, kitöltve 2009 áprilisáig szóló szerződését, tizenkét év után befejezi szövetségi kapitányi ténykedését.
Nem sikerült megszerezni a bronzérmet, de így sem kell szégyenkezni
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Nem sikerült megszerezni a bronzérmet, de így sem kell szégyenkezni


Női kézilabdázóink viszont aligha elégedettek negyedik helyükkel – noha a kitűzött célt elérték, és előzetesen alighanem mindenki elfogadta volna ezt az eredményt. Görbiczék 27–27-ig tartották a lépést a dél-koreaiakkal, sőt, vezettek is (a félidőben például 15–13-ra), ám némi játékvezetői közreműködést követően nem volt megállás a lejtőn – a vége ismert: 33–28, nem ide.

A döntőben a norvég válogatott 34–27-re verte az oroszokat, kétséget sem hagyva afelől, ki lesz Peking olimpiai bajnoka.

Atlétikában az etiópiai Kenenisa Bekele a 10 000 méter után 5 000 méteren is diadalmaskodott, így ő lett az olimpiák történetében a hatodik, akinek összejött a duplázás.

Gerelyhajításban a norvég Thorkildsen megvédte címét, az amerikaiak uralták a 4x400-as váltókat, magasugrásban pedig a belga Tia Hellebaut győzött hatalmas csatában legyőzve a világbajnok horvát Blanka Vlasicot.

Véget ért az olimpiai női kosárlabda torna, ahol az Egyesült Államok csapata Ausztráliát verte, így olimpiai bajnok lett. A bronzérmet a Kínát verő Oroszország nyerte.

A női röplabda-döntőt a brazilok nyerték az amerikaiak ellen.

A férfi labdarúgás küzdelmei is befejeződtek. A döntőben Argentína 1–0-s győzelmével megvédte címét, elütve ezzel Nigériát attól, hogy 1996-os győzelmét megismételhesse.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik