Pták Olivér volt a legjobb

Ch. Gáll AndrásCh. Gáll András
Vágólapra másolva!
2008.08.02. 23:33
Címkék

Most már teljesen egyértelmű, hogy jó ötlet volt a szervezőktől a 27. alkalommal megrendezett Balaton-átúszás egy héttel történő elhalasztása. Július 26-án mindössze 17 fokos volt a magyar tenger vize, mostanra azonban csaknem tíz fokot emelkedett a tó hőmérséklete, minden túlzás nékül ideális körülmények között úszhatták át – mint utóbb kiderült egészen pontosan 8312-en – Közép-Európa legnagyobb állóvizét. Ez ugyan nem részvételi rekord, de nincs ok a szégyenkezésre, az egyhetes halasztás természetesen valamelyest megrostálta a nyári szabadságukat előre beütemező amatőr sportolók mezőnyét.

Ott volt a próbázók között – mondhatni természetes módon, – Erdei Zsolt, a WBO félnehézsúlyú profiboksz-világbajnoka. Madárnak a Speedo egy világszabadalomnak számító, vízi használatra is alkalmas MP3-lejátszóval kedveskedett, ezzel a fülén teljesítette a több mint öt kilométert az egyik legnépszerűbb magyar sportember, s mint mondta, csupán egyetlen veszély fenyegette – hogy elalszik a vízben az andalító muzsikától.

Szerencsére nem aludt el, épségben partot ért, s családja körében a közeljövő terveiről, illetve azok hiányáról is nyilatkozott: „Sajnos még mindig nem tudom, mikor vívom a következő mérkőzésemet. Persze legkésőbb novemberben szorítóba kell lépnem, de a jelek szerint az Universumnál nem kapkodják el a dolgot. Április közepe óta itthon vagyok Magyarországon, s többek között ilyen sportteljesítményekkel tartom karban magam, mint a Balaton-átúszás.”

A leggyorsabb átúszónak egy 18 éves budapesti fiatalember, Pták Olivér bizonyult, aki 1:03.59 óra alatt úszta át keresztbe a tavat. Az ismertebb „vízibetyárok között” ott voltak a Vasas magyar bajnok férfi vízilabdázói is – természetesen a Pekingbe utazó válogatottakat leszámítva –, azaz nemcsak mennyiségi, hanem minőségi szempontból is nívós volt az erőpróba.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik