Jó kapus, csak alacsony

A mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓ, KEMÉNY KRISTÓFA mérkőzésről tudósított: DOROS LÁSZLÓ, KEMÉNY KRISTÓF
Vágólapra másolva!
2008.08.02. 23:33
Címkék
Noha a héten még a Norwich City csapatánál járt próbajátékon, a Kaposvár ellen Köteles László védte a DVTK kapuját. Bár nem igazán tornáztatták meg a vendégek a játékost, ha huzamosabb ideig képes lesz hozni a formáját, és a vezetőségnek sikerül augusztus végéig eladni, elképzelhető, hogy bekerül Erwin Koeman vb-selejtezőre készülő csapatába.

Erwin Koeman kapust keres: a szövetségi kapitány az MLSZ-ben rendezett pénteki sajtóbeszélgetésen árulta el, hogy ha Fülöp Márton nem jut rendszeres játéklehetőséghez a Sunderland csapatában, akkor nem az Angliában légióskodó futballista áll majd a válogatott kapujában a vb-selejtezőkön.

A posztra az egyik esélyes Köteles László lehet, aki ugyan szombaton még a Diósgyőrben szerepelt, ám hamarosan külföldön folytatja pályafutását. Mint azt Dlusztus Imre ügyvezető igazgatótól megtudtuk: annak ellenére, hogy az elmúlt napokban a Norwich Citynél tesztelt labdarúgót a jelek szerint nem szerződteti az angol másodosztályú együttes, augusztus 31-ig mindenképpen értékesíti a klub.

„Több jelentkező is van a kapusért, és noha még kérdéses, hogy a Norwichnak mi a terve Köteles Lászlóval, ha végül az angolok nem tartanak rá igényt, lesz olyan külföldi egyesület, amelyik átigazolja” – vélekedett a klubvezető.

A hírek szerint azért is tartja fontosnak a DVTK eladni a játékost, mert a Köteles Lászlóért remélt 400 ezer euró (mintegy kilencvenmillió forint) fedezné az egylet nyári költekezését.

A kérdés csak az: sikerül-e túladni rajta?

Mert bár Köteles László vitathatatlanul a magyar mezőny egyik, ha nem a legjobb képességű kapusa, ám Havasi Mihály szavai – aki a labdarúgó ügyeiért felelős – arról árulkodnak, hogy a nyugati bajnokságokban szereplő együttesek jobb fizikumú, magasabb kapuvédőket foglalkoztatnak. A menedzser elmondta, hogy bár az angol próbajáték során meg voltak elégedve a vendéglátók a diósgyőri játékossal, alacsonynak tartották. S talán éppen ezért nem bántak vele profi módon: a futballista nem vehetett részt az első csapat edzésén, mindössze a kapusokkal gyakorolt, és az ígért orvosi vizsgálat is elmaradt. Vágó Attila DVTK-edző azonban ismerve Köteles László kvalitásait, nem félt attól, hogy a néhány napos kihagyás, illetve az utazás fáradalmai megviselték volna a játékost, és kapuba állította a Kaposvár ellen.

Jól döntött.

Bár a vendégek kapusának, Kovács Zoltánnak több dolga volt, mint Köteles Lászlónak, amikor helyzet adódott a diósgyőri kapu előtt, a futballista magabiztos volt.

Kellett is a koncentráció, mert a mérkőzés során többnyire a házigazdák veszélyeztettek, így a Rákóczi kontrái között hosszú percek teltek el, ezért a DVTK kapusa folyamatosan tüzelte magát, s próbált együtt élni a játékkal.

Ezt pedig a közönség is jutalmazta. Ahogy a győztes hazai csapatot a találkozó végén, úgy Köteles Lászlót a meccs folyamán többször hangos rigmusokkal ünnepelte a lelkes publikum. Talán már tudják a diósgyőri hívek, hogy hamarosan csak a válogatott meccsein láthatják viszont kedvencüket.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik