Hatvankét éves korában elhunyt Nemcsik Zsolt edzője, Gerevich György

Vágólapra másolva!
2008.08.02. 13:57
Újabb pótolhatatlan veszteség érte a olimpiai csapatot és a magyar vívósportot: súlyos betegségét méltóan viselve elhunyt Gerevich György – adta hírül a Magyar Olimpiai Bizottság honlapja, a mob.hu.
Gerevich György
Gerevich György
Gerevich György
Gerevich György
A Vasas kardvívóinak mestere még részt tudott venni a kijevi Európa-bajnokságon, azt követően azonban kénytelen volt lemondani a pekingi utazást.

Minden idők legeredményesebb vívójának, Gerevich Aladárnak idősebbik fia már nem láthatja, hogyan teljesít az ötkarikás játékokon két tanítványa, az Athénban ezüstérmet szerző és Kínában is az esélyesek közé tartozó Nemcsik Zsolt, valamint Szilágyi Áron, aki döntő szerepet vállalt 2007-ben a szentpétervári csapatvilágbajnoki cím megszerzésében.

A vívók – a birkózókkal, a cselgáncsozókkal, az evezősökkel, a kerékpárosokkal, az ökölvívókkal, a sportlövőkkel, a súlyemelőkkel, a teniszezőkkel, a vitorlázókkal, valamint a női kézilabda- és vízilabda-válogatott tagjaival – éppen szombaton indultak Pekingbe.

Nemcsik a repülőn tudta meg a lesújtó hírt mesteréről.

Gerevich György 62 évet élt.

A MAGYAR VÍVÓSZÖVETSÉG KÖZLEMÉNYE

"Nemcsik Zsolt és Szilágyi Áron olimpikonjaink mestere nagy és pótolhatatlan űrt hagyott maga után. Az MVSZ a MOB-bal és a Vasas Sport Klubbal együtt saját halottjának tekinti a ma elhunyt sportembert. Temetéséről családdal egyetértésben később gondoskodunk" - áll Gémesi György MVSZ-elnöknek, MOB-alelnöknek az MTI-hez eljuttatott közleményében.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik