Az év meccse vár a Szombathelyre

VOLESZÁK GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁSVOLESZÁK GÁBOR, ZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2008.07.25. 23:37
Címkék
Négy esztendeig tartó keserves böjt után szombaton ismét élvonalbeli mérkőzést rendeznek a szombathelyi Rohonci úti stadionban. Mindjárt kezdésként presztízsmeccs szemtanúja lehet a garantáltan nagyszámú közönség, hiszen két zöld-fehér együttes feszül egymásnak: az újonc Haladás és a merész terveket szövögető Győri ETO.

Szombathelyen szinte minden a Győri ETO elleni, első bajnoki körül forog.

Még akkor is, ha szombaton sokak érdeklődése egy robogó felé irányul majd – illetve bocsánat: „a” robogó felé.

A kétkerekű jármű ugyanis része lesz a Rohonci úti futballünnepnek, a leghűségesebb szurkolót illeti majd.

A zöld-fehér klub vezetősége tudniillik robogót sorsol ki azok között, akik az egész szezonra bérletet vásároltak. Rendhagyó módja ez a nézők csapathoz „láncolásának”, de hatásos. Igaz, Szombathelyen eddig sem volt panasz a drukkerek lelkesedésére. A lelátókon mindig több ezren szorítottak, sőt a lelkesebbek még kétkezi munkájukkal is a „Halit” segítették, amikor magukra vállalták a felújított tribün takarítását.

Az élvonalban bemutatkozó Haladásra szombat este tízezren lesznek majd kíváncsiak – így már mindjárt érdekesebb, ki lesz az az egy, aki hazamotorozhat a lefújás után.

Szombathelyen – sőt a Szombathelytől – mindenki zsinórban szállított meglepetéseket vár. Az elsőt mindjárt az előző évad bronzérmes csapata, a Győr ellen.

„Mit mondjak? Persze, hogy óriási a várakozás!” – adott helyzetjelentést Csertői Aurél, a szombathelyiek vezetőedzője. – Belépek az öltözőbe,

s lerí a játékosok arcáról az elszántság. Remélem, hogy az eltökéltségük nem csap át görcsösségbe. Az első mérkőzésnek biztosan lesznek olyan fordulópontjai, amelyekből ha jól jövünk ki, már felszabadultan játszhatunk. Persze nem rohanunk fejjel a falnak, hiszen ellenfelünk a kitűnő erőkből álló Győr, mi pedig mégiscsak az egyik újoncsapat vagyunk…”

Éppen a Nemzeti Sportban olvashatták az élvonalbeli szakemberek értékelését, s szinte mindenki elismeréssel beszélt a szombathelyi együttesről, mondván, a Haladás megerősödött, biztosan bent marad, sőt az új évad üde színfoltja lesz.


folytatás...
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik