„Féljenek tőlünk a németek!” – mondja a törökök megmentője

Vágólapra másolva!
2008.06.24. 10:28
Semih Sentürk egy lövéssel kirángatta a kétségbeesésből a török drukkereket a horvátok elleni negyeddöntő hihetetlen végjátékában, majd a tizenegyespárbaj után már mámorosan ünnepelhetett együtt a drukkerekkel. A félholdasok csatára élete legfelejthetetlenebb pillanatának tartja a 122. percben szerzett találatot – bár bevallotta, hogy a horvát vezető gól után feladta a reményt.
Csöndre inti a németeket is? Az "ifjú Semih" a horvátok elleni gólját ünnepli
Fotó: Reuters
Csöndre inti a németeket is? Az "ifjú Semih" a horvátok elleni gólját ünnepli
Csöndre inti a németeket is? Az "ifjú Semih" a horvátok elleni gólját ünnepli
Fotó: Reuters
Csöndre inti a németeket is? Az "ifjú Semih" a horvátok elleni gólját ünnepli

„Hogy őszinte legyek, azt hittem, hogy vége az Eb-nek. Bekaptuk a gólt, kész, csomagolhatunk. Mikor mentünk vissza a középkezdéshez, Fatih Terim bekiabált nekünk, hogy rúgjuk fel azonnal a labdát” – nyilatkozta Semih Sentürk az Eb hivatalos honlapján.

SEMIH SENTÜRK

Az "Ifjú Semih" 1983-ban született Izmirben, de a Fenerbahce-iskola nevelése. A Fener ificsapatában 56 mérkőzésen 63 gólt szerzett, nem csoda, hogy 16 évesen már bemutatkozhatott a nagyok között. Egy idényt az Izmirspornál töltött kölcsönben. Gyakorlatilag minden csapatában (a válogatottban is) hozza a feles gólátlagot. A 2007-08-as török élvonal gólkirálya, általában csereként lép pályára.
„Amikor a labda elém pattant, nem volt idő semmire, megrúgtam hát egyből. Isten segítségével bement. Pályafutásom egyik legfelejthetetlenebb pillanata volt, csodálatos élmény” – mondta a középcsatár.

A 25 éves Fenerbahce-támadó úgy véli, az, hogy esélytelennek tartják „túlélőművész” csapatát a németek ellen, csak plusz motivációt jelent.

„Mindenki azt mondja, esélytelenek vagyunk. Ez csak feltüzel minket. Kitűnő edzőnk van, Fatih Terim a legjobb szakemberek egyike, akivel valaha dolgoztam. Remekül motivál, és kihozza belőlünk a legjobbat, úgy bánik velünk, mintha az édesapánk lenne. Magabiztosságot ad nekünk és türelmes velünk” – dicsérte edzőjét a török kilences.

„Biztosak vagyunk magunkban és a sikerben. Tudjuk, hogy nagy dolog, amit eddig elértünk, és büszkék is vagyunk rá. Most már féljenek tőlünk a németek! Jól tudják ők is, hogy egy mérkőzésen bármi megtörténhet. Bármekkora esélyesek is, lehet, hogy ők csomagolnak” – mondta.

A török bajnokság gólkirályi címét "szupercsereként" begyűjtő Semih könnyen lehet, hogy a törököket sújtó sérüléshullám és eltiltások miatt kezdő lesz az elődöntőben. Hogy így is megy-e majd neki?

„Mint minden játékos, én is a kezdőcsapatban szeretnék lenni, de végülis mindegy... Nem játszom rosszul kezdőként sem, de valahogy mindig csereként megy igazán a góllövés" – mosolygott a török csapat sajtótájékoztatóján.

Alighanem kiegyezne egy németek ellen csereként lőtt góllal – csak jusson döntőbe a csapata.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik