Hibátlan aranyérem

SALÁNKI MIKLÓSSALÁNKI MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2008.06.16. 02:28
Címkék
Dobrovitz József tartott a hazai viadaltól, de a siker után úgy látja, jó úton halad.

Megtervezni sem lehetett volna izgalmasabb finálét, mert a négyesfogat-hajtók vecsési Világkupa-versenyének akadályhajtásában még öten csatáztak az aranyéremért, köztük Dobrovitz József is. A Fintha Gábor szövetségi kapitány által épített akadálypálya nehézségéről sokat elárult, hogy a világbajnok Lázár Zoltán 19.83 hibaponttal fejezte be a számára sikertelen vecsési viadalt.

A 24 éve világbajnokságot nyerő Juhász László hibátlan hajtása a régi szép időket idézte, és kellemes meglepetésre összetettben az ötödik helyen végzett. Bozsik József is csak egy akadályt vert, és továbbra is versenyben maradt a világbajnoki csapatba kerülésért.

Az összetettben negyedik helyen álló Dobrovitz József elviselte a rá nehezedő hatalmas terhet, és hazai közönség előtt hibátlanul hajtott a rendkívül nehéz pályán, feladva ezzel a leckét riválisainak. A világbajnok svéd Tomas Eriksson négy akadályt vert, a svájci Daniel Würgler pályát tévesztett, a svéd Fredrik Persson sem hajtott hibátlanul, és a szintidőt is túllépte, így Dobrovitz nyerte meg a Világkupa-viadalt.

„A legcsodálatosabb élmény hazai közönség előtt győzni – mondta a boldog győztes. – Kicsit tartottam ettől a viadaltól, mert több új lovat is kipróbáltam, de az eredmény azt mutatja, jó úton haladunk a hollandiai világbajnokság előtt.”

Nagyszerűen hajrázott a kettesfogat-hajó Selyben Zsolt is, aki a maratonhajtásban felzárkózott a második helyre, az akadályhajtásban pedig egyetlen verőhibával az összetett elsőséget is megszerezte. Az egyesfogat-hajtók világbajnoki válogatóviadalán Rondzik Gábor szerepelt a legjobban, az erős nemzetközi mezőnyben ötödik lett. Mondok József, a fogathajtószakbizottság vezetője elmondta, hogy a vecsési viadal remekül népszerűsítette a fogathajtást, a kitűnően rendezett viadalon hajtóink ismételten bizonyították, hogy a nemzetközi mezőny legjobbjai között vannak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik