David Villa a lefújás pillanatában nyerte meg a spanyoloknak

Vágólapra másolva!
2008.06.14. 18:35
Svédország nem hagyta magát lemosni, de Villa szemfülességének köszönhetően Spanyolország így is meg tudta szerezni a három pontot a D-csoport kora esti meccsén – a 92. percben. A tiroli Tivoliban a kitűnő első félidőben esett az első két gól: a svédek elbámészkodtak egy szögletnél, és ezt Torres büntette meg a 15. percben, Ibrahimovic szép játék után egalizált a 34. minutumban. A második félidőre csökkent az iram és a lelkesedés, a két egyforma csapat mérkőzésén teljesen igazságosnak tűnt az 1–1-es döntetlen. Az utolsó percben azonban jött a nagyot hibázó Hansson és David Villa, „koprodukciójuknak” köszönhetően a „vörös fúriák” 2–1-re megnyerték a mérkőzést – és ezért valamivel többet is tettek.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

TEKINTSE MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

KATTINTSON A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!
David Villa megcsinálta! A hosszabbítás perceiben már senki sem hitt egyik csapat győzelmében sem. Mindenki elkönyvelte az 1–1-es végeredményt a két legnagyobb csatár Fernando Torres és Zlatan Ibrahimovic góljaival, de nem. David Villa megcsinálta! A csatár negyedik gólja a kontinenstornán 2–1-es spanyol győzelmet ért.

A mérkőzés első tizenöt perce egyébként spanyol mezőnyfölényt hozott. A hispán válogatott jóval többet birtokolta a labdát, Luis Aragonés tanítványai percekig képesek voltak letáborozni az ellenfél térfelén, ennek pedig (svéd szemszögből) nem lett jó vége.

Mindössze negyed órának kellett eltelnie a mérkőzésből, és máris góllá érett az első meccsen az oroszokat a pályáról lemosó (4–1) spanyolok fölénye.

Egy szöglet után David Silva tökéletes centerezésére érkezett remek ütemben Fernando Torres, a Liverpool csatára pedig védőjét megelőzve Andreas Isaksson kapujába pöccintette a labdát.

A pofon aztán magához térítette a svéd válogatott játékosait, akik ekkor jöttek rá arra, hogy nem elég csak a mezt kivinni a pályára. Hajtani és legfőképp futballozni kell...

...hajtottak, futballoztak, és a 34. percben egyenlítettek is a skandinávok – természetesen Zlatan Ibrahimovic góljával.

Fredrik Stoor találta meg a hosszú oldalon érkező bosnyák származású támadót, aki elsőre lőni szeretett volna, ám érdekes módon az elhibázott mozdulat tökéletes labdakezelést eredményezett. Ezután Ibrahimovicnak centerben már „csak” be kellett forgatnia Sergio Ramost, és a kapuba lőnie, mintegy kilenc méterről. Sikerült.
Nem sikerült azonban újabb gólt szereznie egyik válogatottnak sem az első félidőben, a szünetben így egyik csapat játékosai sem érezhették, hogy csorbult volna igazságérzetük az eredmény tudatában. (Egyszerűbben: 1–1 = igazságos)

A második félidő elején aztán inkább nem elveszíteni, mintsem megnyerni akarták a meccset a csapatok. Érezhető volt a játékosok hozzáállásán, hogy az utolsó forduló előtt megszerzett esetleges négy pont biztos lépéselőnyt jelent a másik két válogatottal, a göröggel és az orosszal szemben.

A 63. percben aztán ismét a futballé volt a főszerep – a svéd tizenhatoson belül. Gyakorlatilag a spanyol támadószekcióból csak az nem ért bele a labdába, és próbálkozott kapuralövéssel, aki nem volt a pályán. David Villa, Silva és Torres kísérlete azonban egyaránt lepattant a mindig éppen jókor, a jó helyen lévő skandináv védelemről.

Az előbb említett esemény azonban egyedi volt. A mérkőzés irama a hajrára igencsak leült, a kapuk elvétve forogtak némiképp veszélyben. A hozzáállás pedig úgy tűnt nem szülhetett más végeredményt, csakis döntetlent.

De nem! Villa a hosszabbítás perceiben megszerezte a mindent eldöntő találatot. A csatár negyedik Európa-bajnoki gólja 2–1-es spanyol győzelmet eredményezett.

AZ ONLINE-KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
AZ ONLINE-KÖZVETÍTÉS MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!


D-CSOPORT

2. FORDULÓ
SVÉDORSZÁG– SPANYOLORSZÁG 1–2 (1–1)
SVÉDORSZÁG– SPANYOLORSZÁG 1–2

Nézőszám: 30000
Játékvezető: Pieter Vink
Asszisztensek: Adriaan Inia, Hans ten Hoove

A KEZDŐCSAPATOK
SVÉDORSZÁG SPANYOLORSZÁG
Andreas Isaksson Iker Casillas
Fredrik Stoor Sergio Ramos
Petter Hansson Carles Puyol
Olof Mellberg Carlos Marchena
Mikael Nilsson Joan Capdevila
Daniel Andersson Marcos Senna
Anders Svensson Xavi Hernández
Johan Elmander Andrés Iniesta
Fredrik Ljungberg David Silva
Zlatan Ibrahimovic Fernando Torres
Henrik Larsson David Villa
Szövetségi kapitány: Szövetségi kapitány:
Lars Lagerbäck Luis Aragonés

Gólszerző: Zlatan Ibrahimovic (34'), ill. Fernando Torres (15'), David Villa (92')
Csere: Zlatan Ibrahimovic h. Markus Rosenberg (46'), Johan Elmander h. Sebastian Larsson (79'), Henrik Larsson h. Kim Källström (87'),ill. Carles Puyol h. Raúl Albiol (24'), Xavi Hernández h. Cesc Fabregas (58'), Andrés Iniesta h. Santiago Cazorla (58')
Sárga lap: Anders Svensson (55'), ill. Carlos Marchena (53')
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik