Cesc Fabregas ismerősökkel is összefuthat a svédek elleni meccsen

Vágólapra másolva!
2008.06.13. 10:41
Az Európa-bajnokság D-csoportjában szombaton az első forduló két győztes csapata, Spanyolország és Svédország csap össze. A két csapatban ismerősök is összefuthatnak, ha a pályán nem is, a pályán kívül bizonyosan. Cesc Fabregas és Sebastian Larsson korábban csapattársak voltak az Arsenalnál.
Sebastian Larsson szívesen összecsapna egykori játszótársával
Fotó: Reuters
Sebastian Larsson szívesen összecsapna egykori játszótársával
Sebastian Larsson szívesen összecsapna egykori játszótársával
Fotó: Reuters
Sebastian Larsson szívesen összecsapna egykori játszótársával

A svéd keret legfiatalabb játékosa, Sebastian Larsson két éve még az Arsenal csapatának volt a tagja. Az „ágyúsoknál” töltött idő alatt került közelebbi barátságba Cesc Fábregas-szal, a londoniak spanyol légiósával, aki szombaton ellenfélként futhat szembe az innsbrucki stadion gyepszőnyegén.

Sebastian Larsson – róla tudni kevesebbet a két játékos közül – két éve igazolt a Birmingham City csapatához, ahol már több lehetőséghez jutott, mint Arsene Wenger kezei alatt. A Premier League elmúlt szezonjában hat gólt lőtt, teljesítményével Lars Lägerback figyelmét is felhívta a „háromkoronás” válogatottnál, és bekerült az Eb-re utazó keretbe.

A 23 éves játékos elmondta, hogy mióta „elváltak útjaik” Fábregas-szal, azóta is tartják a kapcsolatot. „Ugyan az Eb közeledtével nem beszéltünk, de szoktuk hívni egymást és néha sms-t is írunk a másiknak” – nyilatkozta a svéd reménység. „Nagyszerű érzés lenne játszani ellene, – folytatta Larsson – de ha szombaton meglátom biztosan diskurálunk egy keveset.”

A svéd válogatotthoz kapcsolódó hír, hogy Niclas Alexandersson kisebb húzódást szenvedett a görögök elleni meccsen, ezért edzéseket kénytelen kihagyni. Valószínűleg a spanyolok ellen sem játszhat a több mint százszoros válogatott játékos, a hispánok ellen Fredrik Stoor helyettesítheti.

Korábban arról is lehetett hallani, hogy Zlatan Ibrahimovic-ot, a címvédő elleni bombagólt szerző fenomént is kisebb sérülés miatti „kímélés” céljából cserélte le Lars Lägerback – ő szinte biztosan ott lesz a spanyolok elleni kezdő tizenegyben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik