Aranyból bronzmeccs

Kecskés István, Zombori AndrásKecskés István, Zombori András
Vágólapra másolva!
2008.05.16. 23:33
Címkék
Jó meccs lesz a Soproni Ligában a Újpest–Győr találkozó, hiszen mindkét csapatnak bőven van motivációja. A lilafehérek Tisza Tibor elmondása szerint nem tettek le az első hely megszerzéséről sem, az ETO futballistái pedig még odaérhetnek a dobogóra, ami szerencsés esetben UEFA-kupa-szereplést eredményezhet.

Rangadó lesz a pénteki Új pest–Győr mérkőzés, de a csapatok már nem a bajnoki címért, hanem az UEFA-kupaindulásra jogosító helyért küzdenek. Az ETO már korábban messze került az aranytól, a lila-fehér gárda pedig hétfői, paksi mérkőzése után jutott hárompontos hátrányba az éllovasokhoz képest. Sőt ha az MTK szombaton legyőzi a Tatabányát, sokkal rosszabb gólkülönbsége miatt az Újpest már nem lehet bajnok. Ugyanakkor a második, illetve szerencsés esetben a harmadik hely – ha a DVSC szerzi meg az ezüstöt és mellette a Magyar Kupát is – jutalma nemzetközi szereplés lehet. Vagyis a két csapat rangadója korántsem tét nélküli.

„Továbbra is a bajnoki címmel foglalkozom – mondta Tisza Tibor, az Újpest házi gólkirálya. – Nekem ez a motiváció, és csak az első helyben gondolkodom. Lehet, sokan úgy vélik, hogy álmodozom, de én ilyen típus vagyok, és ezt vállalom is. Persze ha csak az UEFA-kupaindulást jelentő helyet érjük el, az sem a véletlen műve.”

Az eddig 14 gólt szerző támadó Pakson csak egy félidőt játszott, de ő sem tudta kihúzni a bajból csapatát, pedig találatai a tavasszal nyolc pluszpontot jelentettek az Újpestnek.

„Nincs magyarázat a paksi játékra és eredményre – vélekedett a játékos. – Nehéz mérkőzés volt, és nem tudtunk mit kezdeni az ellenféllel. Ezzel azonban már nem szabad foglalkoznunk, csak a Győrre kell figyelnünk. Felszabadultan és jól kell futballoznunk péntek este. Tudom, sokan leírtak minket, vagyis többek szerint nem lehetünk már bajnokok, de mi még nem akarunk szabadulni ettől a tehertől. Most is győzelemre kell törekednünk! Aki nem bírja el ezt a próbát, az nem is igazi profi. Igaz, nem kell a célokról sokat beszélni, a feladat a Győr legyőzése, a többi meg majd úgyis kiderül.”

Az Újpest várható összeállításában mindenesetre lesz néhány változás. A Szentes Lázár vezetőedző által felvázolt együttesben ezúttal nem szerepel Denis Dourandi és Kethevoama Foxi, helyettük Kovács Zoltán és Tisza Tibor játszik. Ugyanakkor a szakember nem számíthat Takács Marcellre, aki az U19-es válogatottal készül az Európa-bajnoki selejtezőkre. Korcsmár Zsolt hosszú időre kikerül a csapatból, mivel Pakson megsérült, legjobb esetben a Debrecen elleni záró fordulóban léphet pályára legközelebb. Először lehet kezdő a lila-fehéreknél Györök Tamás, aki eddig csak csereként kapott lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik