Újra itt a próbák próbája: 11. Gatorade Kékes Csúcsfutás

Vágólapra másolva!
2008.05.06. 14:20
Június 14-én kerül sorra a 11. Gatorade Kékes Csúcsfutás. Aki vett már részt ennek a sorozatnak a korábbi versenyein, az pontosan tudja, hogy ez a viadal igazi unikumnak számít.
Így kell felfutni az emelkedőn...
Így kell felfutni az emelkedőn...
Így kell felfutni az emelkedőn...
Így kell felfutni az emelkedőn...

Bár a Mátrafüred és Kékestető közötti táv a gyakorlott futók számára talán nem is olyan hosszú, 11.6 kilométer, a résztvevőknek a 671 méteres szintkülönbséggel is meg kell küzdeniük.

Különleges érzés itt futni, hiszen gyakorlatilag végig szemed előtt van a cél, de elérni oda mégsem olyan könnyű. Másik tényező, ami komoly kihívást jelenthet, az a meleg. A tűző nap bizony az edzettebb futókat is próbára teszi.

A sok nehézség ellenére rendkívül népszerű a verseny, rendszerint több mint 1000 fanatikus vág neki a hegynek. A kívülálló számára talán nehezen érhető, hogy miért kell ”szenvedni”, de a tavalyi jubileumi verseny győztesének szavai mindent elárulnak:

”Fájt a sarkam. Ha nem a tizedik versenyről lett volna szó, biztosan nem jövök el. De így szó sem lehetett arról, hogy otthon maradjak! Egyszerűen itt van a helyem. Igaz, nem túl fényes a mostani eredményem, de ez a sérülés miatt van. Mátraházáig szép lassan kocogtam, onnan sajnos már sokat kellett gyalogolnom. De a lényeg, hogy itt voltam. A BSI versenyei mindig igen színvonalasak voltak, de soha nem elégednek meg azzal, amit az egyik évben nyújtani tudtak, rendre próbálnak újítani, még színvonalasabbá tenni a rendezvényeiket. A Kékes Csúcsfutáson is érzem ezt.” – értékelt Csicsman Attila.

Ha tehát próbára tennéd magad ezen a versenyen, akkor várunk szeretettel június 14-én Mátraházán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik