Támadójátékból elégtelen

A mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, SINKOVICS GÁBORA mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2008.04.27. 01:13
Címkék
Gyenge meccsen nem bírt az ETO a Kaposvárral. A találkozó előtt a hazai csapat még aranyesélyesnek számított, ám a tavasz elején megcsodált támadójátéka ezúttal csődöt mondott.

Krisztina gondolt egy merészet, s azt mondta esküvőre készülő kedvesének: Te, Józsi jobb belsővel odapasszolnám hozzád a labdát kezdőrúgás gyanánt az ETO-meccsen...! Szombat délután az ifjú pár kocogott elöl: Krisztinát hosszú, uszályos menyasszonyi ruhában vezette megszeppent párja, s máris következhetett az emlékezetes pillanat. Talán volt olyan győri futballista, aki azt gondolta, nászajándékba majd aranyat adnak az ifjú párnak...

Felfokozott hangulatban kezdődött a szombati meccs, most is több ezer lelkes, zöld-fehér sálba öltözött győri drukker foglalt helyet lelátókon, hogy aztán percek múltán elcsendesedjen a publikum. Bizony, az ETO az utóbbi hetekben elkényeztette saját közönségét, ám ezen a napon sehogyan sem ment a futball. Az első félidőben gyakorlatilag egyetlen épkézláb támadást sem láthattunk, a kapusok unottan figyelték a stadionban zajló építkezéseket, a mezőnyjátékosok pedig úgy estek-keltek hangos jajkiáltásokkal kísérve, mint a jégtánc-világbajnokság zimbabwei kettőse. Nem csoda, hogy a meccs elején már felharsant az „Ébresztő, ébresztő!” rigmus, ám ez sem serkentette nagyobb iramra a főszereplőket.

Ami a Kaposvárt illeti: a gyenge, unalmas első félidő ellenére is dicséretet érdemel.. Nem a mostani játékáért, hanem az eddigi teljesítményéért, tudniillik a klub körül uralkodó nagy csend és optimista hangulat ellenére súlyos anyagi gondokkal küzd a somogyi egylet. A fizetések olykor hónapokat késnek, a futballisták azonban így is becsülettel dolgoznak.

A második félidőben gyorsan gólt szerzett a Győr. Az ETO erejét jelzi, hogy Egervári Sándor olyan futballistákat küldhetett be a kispadról, mint Böőr Zoltán és Bajzát Péter. Utóbbi még a törökországi edzőtáborban sérült meg súlyosan, talpműtéten esett át, és hosszú kihagyás után gólpasszal tért vissza. Nem túlzás kijelenteni: ha Bajzát Péter a tavasszal a zöld-fehér csapat rendelkezésére állhatott volna, talán már az ETO vezetné a bajnoki tabellát.

Így viszont még a dobogó is veszélybe került.

Ugyanis a győriek a gyors találat után sem voltak képesek olyan futballra, mint az elmúlt fordulókban. Idegesnek, görcsösnek és olykor tanácstalannak tűntek, és az ETO képtelen volt megtartani minimális előnyét. Értékes pontokat hullajtott el a zöld-fehér csapat ezen a szeles szombat délutánon, joggal volt mérges és ugrott föl többször is a kispadról Egervári Sándor. A kaposváriak ugyanakkor elégedetten távozhattak, mondván, a tavasz sikercsapatától raboltak pontot.

Gyenge meccsen végezhette el a kezdőrúgást Krisztina és József. A futballcsapat nászajándéka alighanem elmarad...

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik