Agresszívnak kell lenniük

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.04.27. 01:13
Címkék

Négygólos előnnyel vág neki az EHF-kupa-visszavágónak a Dunaferr NK. Az itthoni találkozó első harminc percében még jobbára a spanyol Itxako Navarra akarata érvényesült (14–14et mutatott a szünetben az eredményjelző), ám térfélcsere után erősített Imre Vilmos szakvezető alakulata, magához ragadta a kezdeményezést és a vezetést. A vége 27–23 lett, azaz a magyar együttes joggal bizakodhat történetének újabb, immár ötödik európai kupadöntőjében, amelyben az orosz Dinamo Volgográd vár rá.

„Taktikánkról összefoglalóan elmondható, hogy jónak bizonyult, nem kell lényegesen változtatni rajta, de a végrehajtásban annál inkább – vélekedett Imre Vilmos. – A védekezésünkön igyekszünk javítani, agresszívabban kell meggátolnunk az ellenfél játékát, hogy Spanyolországban is győzni tudjunk. A huszonhárom kapott gól nem sok, ám első félidei védőmunkánk nem volt kifogástalan. A visszavágón támadásaink előkészítésére és a gólhelyzetek értékesítésére is több gondot kell fordítanunk.”

A mester kíváncsian várja, milyen újítással tud előállni ellenfelük. Az előny a Dunaferrnél van, a spanyoloknak tehát gyorsítaniuk kell a tempót, ha le akarják dolgozni a különbséget.

„Ha a Dunaújvárosban mutatott halogató játékukat erőltetik a spanyolok, nekünk kedveznek – folytatta Imre Vilmos. – De ne feledjük, idehaza egy ideig csak futottunk az eredmény után. Szeretnénk már az elején vezetést szerezni, azzal kibillenthetnénk őket a ritmusukból.”

A szombat délután már a vasárnapi meccs helyszínén, Estellában edző dunaújvárosiak közül az átlövő Mörtel Renáta csak pénteken gyakorolt először sérülése (idegbecsípődés) után, amely az utóbbi napokban sok gondot okozott neki. Az alig több mint egy hónapja műtéten áteső Pigniczki Krisztina továbbra is fájlalja a térdét, de remélhetőleg mindketten pályára léphetnek vasárnap.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik