Dunaferr-álom a fináléról

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2008.04.20. 00:54
Címkék

Ötödik alkalommal juthat női európai kupafináléba a Dunaferr NK, amely már mindhárom sorozatban (KEK: 1995; EHF-kupa: 1998; BL: 1999) az élen végzett. A döntőbe kerüléshez most a spanyol Itxako Navarrán kell túljutni. Imre Vilmos edző szerint ez óriási feladat.

„Ellenfelünk nem véletlenül jutott idáig, legutóbb a francia bajnok Metzet búcsúztatta, hazája bajnokságában pedig a második helyen áll, ami önmagáért beszél – állítja az újvárosiak mestere. – Egységes, jó csapat az Itxako. Három romániai, három brazil és egy dél-koreai játékosa mellett a két szélsője spanyol válogatott. Láthatóan felvillanyozta vetélytársunkat eddigi jó szereplése. Agresszív hatos falat védekeznek, amelyből bátran kilépnek, vállalják az egy egy elleni helyzeteket. Sok szabálytalansággal tördelik a játékot.”

Arra a kérdésre, hogy mi lehet az eredményes taktika a spanyolok ellen, a tréner elmondta, csapatának mélységben, távolabbról kell indítania a támadó mozgásait. Imre Vilmos nem aggódik a párharc itthoni kezdése miatt, szerinte ezen a szinten ilyen szempontból is kiegyenlítettek már az erőviszonyok.

„Nem rossz az itthoni kezdés – folytatta –, hazai környezetben jobban kiismerhetjük a vendégek játékát. Minél nagyobb előnnyel szeretnénk Spanyolországba utazni, de a végén akár egy gól is dönthet. Pigniczki visszatért a csapatba, vele színesedik a taktikai repertoárunk, és mentálisan is jó a csapatnak a jelenléte.”

Pigniczki Krisztina sportemberi nagyságát, kivételes adottságait bizonyítja, hogy négy héttel artroszkópos térdműtétje után újra pályára lép (a negyeddöntőben, a norvég Trondheimmel vívott párharc itthoni visszavágóján sérült meg).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik