Hegedűs aranyat vár Pekingben

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2008.04.09. 00:16
Címkék

Ha nincs az utolsó nap, és nincs Bácsi Péter aranyérme a kötöttfogásúak 74 kilós versenyében, az Európa-bajnoki szereplésre akkor sem lehetett volna panasz. A magyar válogatott a ferencvárosi birkózó győzelmével végül egy arany- és három bronzérmet (Sastin Marianna, Völler Gergő, Módos Péter) szerzett Tamperében. Hegedűs Csaba, a szövetség elnöke szerint ez a teljesítmény megismételhető az olimpián is. A keddi sajtótájékoztatón a sportvezető elmondta: felfordult világunkban az olimpia továbbra is az igazi értéket képviseli, s a részvétel minden sportoló számára maradandó élményt nyújt.

„Az Európa-bajnoki szerepléshez hasonló sikereket érhetünk el Pekingben is – vélekedett Hegedűs. – Az olimpián a világ birkózósportjának eszszenciája képviselteti magát, aki kijut oda, annak az aranyéremre is megvan az esélye, nincs ez másképp a mi válogatottunkkal sem. Mindenképpen szeretném, ha legalább egy első helyezésünk lenne a játékokon. Egy régi mondás szerint ugyanis szükség van egy esernyőre – a mi esetünkben egy aranyra –, ami alá felsorakoztathatjuk a további értékes eredményeinket.” Persze ahhoz, hogy a finnországi eredmény megközelítésére vagy túlszárnyalására minél nagyobb esélye legyen a magyar csapatnak, előbb a lehető legtöbb súlycsoportban kellene kiharcolni az olimpiai részvétel jogát.

„A kötöttfogású csapatot képesnek tartom arra, hogy a jelenlegi négy kvótája mellé szerezzen még további kettőt, a szabadfogásúaknál háromnégy kvalifikáció a reális elvárás, míg a nőknél remélem, Sastin Marianna ott tud lenni az ötkarikás játékokon” – mondta el az elnök. A pekingi indulás jogát mindhárom szakágban még két-két versenyen lehet megszerezni. Legközelebb a szabadfogásúak szállnak harcba, Gulyás István szövetségi kapitány együttese április 19-én és 20án a svájci Martignyban szerepel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik