Elmaradt az edzés

K. K.K. K.
Vágólapra másolva!
2008.04.02. 01:15
Címkék

Balszerencse balszerencse hátán. Nem elég, hogy a magyar futsalválogatott kénytelen mellőzni klasszis kapusát, a már a világválogatottban is bemutatkozó, jelenleg porcsérüléssel bajlódó Balázs Zoltánt, a küldöttség harkivi útja során sem ment minden rendben. A keddi, Ukrajna elleni vb-pótselejtező első találkozójára készülő csapat csak hétfő éjjel érkezett meg a mérkőzés helyszínére, mert lecsúszott a kijevi csatlakozásról. A ukrán fővárosból Harkivba tartó repülő lekésése a kényelmetlenségek mellett szakmai problémát is jelenthet Kozma Mihály szövetségi edzőnek: a szakember hétfőn is akart tréninget tartani játékosainak, erre azonban csak a találkozó napján, kedd reggel lesz lehetősége. Pedig minden pluszgyakorlásra szükség lehet, ugyanis a magyar válogatott ellenfele legutóbb 1999-ben hagyott ki világversenyt, azóta viszont rendszeres résztvevője a nagy tornáknak. Ennek ellenére Kozma Mihály bízik a meglepetésben.

„Az ukrán csapat az utóbbi években kétszer is csak hajszállal maradt le az Európa-bajnoki címről, de mára kiegyenlítődtek az erőviszonyok – mondta a szakember. – Tipikusan kontrára játszó együttesről van szó. Ha támadójátékunk elég jó és hatékony lesz, az idegenbeli győzelmet sem tartom elképzelhetetlennek.”

A sikeres harkivi kezdés után a gyöngyösi visszavágón nagy esélye lenne a válogatottnak a brazíliai vb-részvétel kivívására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik