Oda a bajnok sorozata

BERECZKY ATTILA, BORBÉLY KÁROLYBERECZKY ATTILA, BORBÉLY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2008.02.10. 23:10
Címkék
Fantasztikus hangulatú, remek mérkőzésen verte meg az Univer KSE a Szolnoki Olaj együttesét, főként az amerikai légiós Larry Blair és Horváth Ákos remek teljesítményének köszönhetően.

Kecskemét–Szolnok. Talán a két megyeszékhely közelsége miatt tart régóta a rivalizálás, mindenesetre a szurkolótáborok számára ezek az év talán legfontosabb meccsei. Az ősszel Szolnokon is nyerni tudott az Univer, így most az Olaj-tábor mindenképp diadalt várt kedvenceitől, akik a kecskeméti vizit előtt sorozatban öt bajnokit nyertek meg. Nem csoda tehát, hogy zsúfolásig megtelt a csarnok, a vendégszektorban mintegy ötszáz szolnoki, a lelátó többi részén háromszor annyi hazai drukker.

Horváth Ákos duplája után először a kecskeméti szurkolók szökkenhettek talpra, s a magyar játékos teljesítménye végig kielégíthette a legigényesebb Univer-híveket is. A másik oldalon azonban nem akadt vezéregyéniség. Persze a két amerikai légiós, Thomas Kelley és Bernard Hollins termelte a pontokat, ám előbbi teljesítménye meg sem közelítette a legutóbbi bajnokságban nyújtottat, míg Hollins hibaszázaléka elhomályosítja a légiós érdemeit.

A kecskemétieknél ráadásul partnere is akadt Horváthnak, hiszen az amerikai Larry Blair csodálatos dolgokat művelt a pályán, és szinte alig akadt rontott dobáskísérlete. Ennek ellenére a nagyszünetig nem tudott meglépni a Kecskemét, mert a kritikus pillanatokban Hollins mindig odatette magát, csak büntetőt ne kellett volna dobnia. A fekete bőrű fiú az első félidőben ötször hibázott ilyen szituációban, s a szünet után is elrontott három büntetőt, ami jelentősen csökkenti teljesítménye értékét.

A szoros első félidő után aztán hamar megléptek a kecskemétiek, Horváth nem tudott hibázni, Blair is elkapta a fonalat, s a 27. percben már 58–48-ra vezettek a hazaiak. A tíz pont körüli kecskeméti előny ki is tartott a harmadik periódus utolsó percéig, ekkor azonban 8–0-s szériát hozott össze az Olaj, s máris csak egy triplányi volt a különbség. A záró negyedet azonban Blair triplával kezdte, s ez jeladás volt az újabb hazai rohamra, amelynek végén újra tetemes lett az Univer fórja (77–65). A bajnokcsapat még megpróbált visszakapaszkodni, ám igazi vezéregyéniség híján ezúttal csak a felzárkózásig jutott el. Hollins talán a legfontosabb pillanatban hibázott büntetőt, míg a kecskemétiek nem tették meg a másik oldalon ugyanezt a szívességet, így 89–85-re nyert a kevesebbet hibázó Univer.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik