Nem kapnak több haladékot

K. I.K. I.
Vágólapra másolva!
2008.02.09. 23:46
Címkék

Tíz nap múlva, február 19-én tárgyalhatják újra az MTK Budapest fegyelmi ügyét. Az MLSZ illetékes bizottsága immár egy hónapja hozta meg elsőfokú ítéletét, amely szerint a kék-fehér együttestől hat pontot kell levonni, mivel a klub nem fizette be Simon András és Németh Krisztián Liverpoolba szerződése után azt az összeget, amely az ilyen tranzakciók után jár a szövetségnek. Egészen pontosan arról van szó, hogy a megállapodásban rögzíteni kell, melyik fél utalja a pénzt az MLSZ-nek, de a fegyelmi testület álláspontja szerint ez kimaradt a szövegből, így a szövetségnek jogos a követelése (főként, hogy értelemszerűen a külföldi klub, azaz a Liverpool sem fizetett).

A kék-fehér egyesület a sporttörvény vonatkozó rendelkezéseire hivatkozva megfellebbezte az elsőfokú határozatot, vagyis a hat pont levonása még nem jogerős. De… Információink szerint az MTK egyelőre nem fizetett, és ezt a későbbiekben sem tervezi, bár korábban jelezték a klub vezetői, hogy ha kötelezik őket a pénz átutalására, akkor azt megteszik. Ám addig azért kiderülhet, hogy a kékek által citált sporttörvénycikkely vagy az MLSZ elnökségének határozata ad választ a problémára.

Úgy tudjuk, a szövetségben továbbra is várják a pénzt, s ha az február 19-ig nem érkezik meg, akkor mindenképpen búcsút mondhat az MTK a hat pontnak. Már csak azért is, mert információink szerint az MLSZ-ben nem adnak újabb fizetési határidőt. Ráadásul a kék-fehérek a sporttörvény értelmében nem fordulhatnak a Sport Állandó Választott bíróságához sem, hiszen a paragrafusokból kiderül, hogy pontlevonás esetében a másodfokú, jogerős döntés után nem segíthetnek a megrótt klubnak.

Vagyis a helyzet roppant egyszerű: az MTK-nak február 19-ig, azaz még a másodfokú döntés előtt fizetnie kell, máskülönben biztosan elbukják a hat pontot.

Ha a határozat jogerőre emelkedik, a jelenlegi első helyezett MTK a negyedik helyre csúszhat vissza.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik