Fontos lépést tettek előre

BERECZKY ATTILA jelenti BergenbőlBERECZKY ATTILA jelenti Bergenből
Vágólapra másolva!
2008.01.19. 01:55
Címkék
A spanyolok elleni szenzációs győzelem után a világbajnok Németország elleni szombati csatára készülnek a mieink. A pénteki szünnapon kétszer edzett a roppant boldog, de még mindig sikeréhes magyar csapat.

Ilyen bonyolult játék lenne a ké zilabda? A világ egyik legkedveltebb internetes fogadóirodájánál most mindenesetre törhetik a fejüket az oddsmesterek, akik 1.09-es szorzót adtak a spanyol sikerre, s 8.5-szeres pénzt kínáltak a magyar győzelemért. Ehhez képest Skaliczki László tanítványai 35–28-ra megverték a 2005-ös világbajnokot, így rengeteg pénzt kerestek azoknak, akik bíztak bennük.

„A rajt mindig fontos, s nagyon örülök, hogy jó játékkal nyertünk a világ egyik legjobb csapata ellen – fogalmazott Skaliczki László szövetségi kapitány. – Ennek a sikernek azonban csak a folytatással együtt van értéke. Megyünk tovább, most a németek elleni mérkőzésre szeretnénk minél jobban felkészülni, távolabbra nem nézünk.”

Az alapot Puljezevics Nenad kapusteljesítménye adta, a PickSzeged játékosa őrületbe kergette a spanyolokat, a legfontosabb pillanatokban mindig bemutatott egy bravúrt. Remekül működött a mieink nyitott védekezése is, melynek stabilitását Herbert Gábor adta meg, s nehéz lenne bárkit is kritizálni a védelemben nyújtott teljesítményéért. A magyar válogatott támadójátéka pedig olyan volt, amelyről csak álmodni mertünk. A szövetségi kapitány már a mérkőzés első szakaszában elkezdte forgatni a csapatot, így egyenlően oszlottak el a terhek, s a hajrára is maradt ereje a kulcsembereknek. Nagy Lászlón már az Ebnyitány előtti edzéseken is látszott, hogy remek formában várja a rajtot, s ezúttal a vállalkozó kedvére sem lehetett panasz. S mivel a spanyolok látták, hogy bátran tüzel a mieink balkezes bombázója, elkezdtek kilépni rá, ezzel viszont megnyílt az út az ezen az estén szintén kiemelkedőt nyújtó Ilyés Ferenc előtt. Ilyés élete eddigi legjobb válogatott meccsét játszotta, olyan lövésekre vállalkozott, amelyeket korábban nem láthattunk tőle. Hatalmas munkát végzett a falban Gál Gyula, a beállós alig néhány héttel kézműtétje után ismét „belőtte magát”, a hajrában fontos gólokat szerzett.

Iváncsik Tamás pedig egyszerűen nem tudott hibázni, öt lövési kísérletéből szerzett öt gólt. Az Eb első napján aratott győzelemmel a magyar csapat nagyon fontos lépést tett célja, az olimpiai selejtezőt érő hely elérése felé, de a játékosok pontosan tudják, hogy az út java még előttük áll.

„Boldog vagyok, hogy győztünk, de ez nemcsak az én érdemem, az egész csapat sikere – mondta a mérkőzés egyik hőse, Puljezevics Nenad. – Nem is a győzelem volt meglepő, hiszen én végig bíztam a két pont megszerzésében, hanem az, hogy hét góllal voltunk jobbak a spanyoloknál. De nem érdemes bármiféle titkot keresni a győzelem hátterében. Alaposan felkészültünk a mérkőzésre, és a pályán tökéletesen végrehajtottuk, amit előzetesen megbeszéltünk.” Ugye, hogy nem bonyolult játék…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik