Az influenza miatt közel került a csőd

Botár László, Voleszák GáborBotár László, Voleszák Gábor
Vágólapra másolva!
2008.01.17. 23:10
Címkék
A soproni önkormányzat megtette volna egyeurós vételi ajánlatát az olasz tulajdonosi körnek a csapatot működtető gazdasági társaság 79 százalékos üzletrészéért – azonban nem volt kinek. A csütörtök délelőttre meghirdetett taggyűlésen ugyanis sem az olaszok, sem pedig az általuk megbízott iroda munkatársai nem jelentek meg. Patthelyzet.

Habár hétfőn Abdai Géza, Sopron sportért felelős alpolgármestere bejelentette: az önkormányzat mentőövet dob az együttesnek, ahhoz a képviselők hozzájárulása is kellett, hogy a város százszázalékos tulajdonosa legyen a csapatot működtető gazdasági társaságnak.

Szerda este lapzártánk után, az önkormányzat rendkívüli taggyűlésén (erről keretes írásunkban olvashatnak) a jelenlévők többsége rábólintott arra, hogy a városvezetőség csütörtökön egyeurós vételi ajánlatot tegyen az olasz tulajdonosi körnek.

Ekkor még úgy tűnt, hogy az adásvételnek csakis az lehet az akadálya, ha az üzletrészük eladására egyébként hajló olaszok egy eurónál többet akarnak majd a távozásukért. Ám íme, egy újabb csavar a történetben: csütörtökön nem volt taggyűlés, ahol ez szóba kerülhetett volna! Pedig alig valamivel délelőtt tizenegy előtt az FC Sopron alkalmazottai és munkatársai még feszült várakozással üldögéltek az irodájukban. A csapat további sorsáról döntő megbeszélést várták – hiába…

Gyanús volt, hogy vezető egy szál se. Sem a klub ügyvezetője, Köteles Zsolt, sem az önkormányzatot (mint kisebbségi tulajdonost) képviselő Abdai Géza, sem pedig az olaszok által megbízott Első Magyar Mediátor Iroda képviselői nem jelentek meg. Ezért néhány perccel fél tizenkettő előtt az iroda vezetőjének, Hajdú Katalinnak a számát tárcsáztuk. A vonal végén a munkatársa jelentkezett, aki a távolmaradást influenzás megbetegedéssel magyarázta.

„Ebben az esetben nem létezhet olyan betegség, amely indokolja a távolmaradást – boszszankodott Abdai Géza. – Én is

megpróbáltam beszélni Hajdú Katalinnal, de a telefonján nem tudtam elérni. Sőt úgy vettem észre, hogy az iroda még csak meg sem kísérel magyarázatot adni a kialakult helyzetre. Pedig a vételi ajánlatunk már ott fekszik Hajdú Katalin előtt, akinek van felhatalmazása az elidegenítésre. Az iroda vezetőjével kedden beszéltem telefonon, azt mondta: tárgyal az értékesítés feltételeiről az olaszokkal.”

Azóta viszont semmi.

Az önkormányzat közleményt adott ki, amely azonban nem több a jelenlegi kaotikus helyzet ismertetésénél. Hogy nincs benne egyetlen megoldási javaslat sem, arra utal: a városvezetőség nem tudja, mitévő legyen.

„Kikerült a város kezéből a helyzet megoldásának kulcsa – sajnálkozott Abdai Géza. – Az önkormányzat megkezdte a tartozások visszafizetését, minden erejével arra törekedett, hogy a csapat visszakapja a licencét. Ha péntek délig a többségi tulajdonos nem reagál korábbi ajánlatunkra, nem várunk tovább, és a város nélkül kell rendeznie a helyzetet.”

Akkor vége a futballnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik