A nyolcadik légiós Pakson

KURZ PATRIKKURZ PATRIK
Vágólapra másolva!
2008.01.14. 23:35
Címkék

Nincs szerencséje az idegenlégió sokkal az Atomerőmű SE-nek. Sasa Mucic és Willie Taylor után ezúttal Johnny Gray talpára kötöttek útilaput az atomvárosiak. Viszont már megvan az amerikai hátvéd utóda is: honfitársa, Kendrick Johnson. Gray utolsó szalmaszálként kapaszkodhatott volna az Univer elleni edzőmérkőzésen kapott lehetőségbe, ezzel azonban nem élt, a meccs 78–62-es paksi vereséggel zárult. A kosaras sem játszott jól – mennie kell.

„Jelenleg a szerződésbontás feltételeit nézzük át, de a továbbiakban nem számítunk Gray szolgálataira” – mondta Tóth János, az

ASE szakosztályelnöke. A paksiak már meg is találták az utódot: a 33 esztendős, 185 centiméter magas Kendrick Johnson személyében, aki legutóbb a boszniai Igokea csapatában játszott. Az irányító és bedobó poszton is bevethető afroamerikai már részt is vett a gárda edzésén. Johnson a bosnyákon kívül több európai bajnokságban is megfordult: játszott az észt, a macedón, a ciprusi, a belga, a német, a görög és a török ligában is, most egy újabb országot pipálhat ki a noteszében. A rutinos légiós eddigi állomáshelyein húszpontos átlagokat ért el. Nos, erre számítanak új csapatánál is, ahol égető szükség van egy ponterős csapatjátékosra. Johnny Gray mutatóit (6.4 pont átlagban 38 százalékos mezőnybeli dobóteljesítménnyel) nem lesz nehéz túlszárnyalnia. Ha az edzéseken jól teljesít, akkor akár már szombaton, a Nyíregyháza elleni bajnokin is pályára léphet az atomvárosiak piros-kék szerelésében. Johnson egyébiránt már a nyolcadik külföldi kosaras, akit a 2007–2008-as bajnoki idényben kipróbálnak Pakson. Közülük Nile Murry az egyetlen, aki a felkészülés kezdetekor is itt volt.

S a légióskeringőnek nincs vége, mert egy magasbedobót is keres a szakvezetőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik