Épül a stadion és a csapat

A mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, SINKOVICS GÁBORA mérkőzésről tudósított: LAPINCS ATTILA, SINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2007.11.25. 00:56
Címkék
Bár a második félidő elején, a vendégrohamok közepette nem úgy tűnt, hogy egy ötöst kap a DVTK, végül a Győr könynyedén győzte le ellenfelét.

Még a darukezelő is leállította a hatalmas vasmadarat, amikor a második percben villámgyorsan vezetést szerzett a Győr. Remek start volt ez, amely azt sugallta, lehet itt megint akár 5–4 is, mint néhány éve azon az emlékezetes meccsen. Aztán csendesebbre sikerült a folytatás. A két csapat leginkább passzolgatással, „fogáskereséssel” múlatta az időt, a Diósgyőrt pedig láthatóan megzavarta, hogy pillanatok alatt hátrányba került. Nem volt különösebben nagy iramú a meccs, mégis élénk érdeklődés kísérte: egyrészt a már kész lelátórészen helyet foglaló ETO-szurkolók, másrészt pedig szemben velük a hosszabb cigarettaszünetet tartó munkások részéről. De mégsem a hazai csapat szerzett újabb találatot, hanem a Diósgyőr volt eredményes, méghozzá olyan pontrúgást követően, amelynél a teljes ETO-védelem mozdulatlan maradt. Kiegyenlítettebbé vált a játék, igaz, sok helyzetet nem jegyezhettünk föl. Így volt idő újra és újra megcsodálni az épülő győri stadiont, amely igazi ékszerdoboza lesz a sok vihart megélt magyar futballnak. Hogy aztán mikor lesz itt majd 25 ezer néző, az jó kérdés…

A félidő második részében a talán valamivel harcosabbnak tűnő győrieknek sikerült újra vezetést szerezniük, hasonló pontrúgás és védői elbambulás következményeként. Majd amikor a hazaiak harmadszor is bevették Szalma Pál kapuját – a gólt aztán a játékvezető les címén érvénytelenítette –, már kórusban zúgott a lelátóról a „Hülye vagy, hülye vagy!” rigmus, miközben Sápi Csaba büszkén kocogott vissza a kezdőkörbe…

A szünet után ráijesztett a Diósgyőr a hazaiakra. A vendégalakulat heves támadássorozatba kezdett, a labda szinte egyfolytában az ETO kapuja előtt pattogott. A levegőben lógott az egyenlítés, ehelyett jött az újabb győri gól. Az ETO tudniillik rendkívül taktikusan húzódott vissza a saját térfelére (ami persze némi kockázattal is járt), átadva a teret a diósgyőrieknek – és jókora területet hagyva a kontrákra.

Amikor a győriek megszerezték harmadik góljukat, gyakorlatilag minden eldőlt. Ezután valóságos örömfutballt mutatott be a hazai gárda. A sikerektől igencsak elszokott ETO-szurkolók mindenre rendkívül hálásan reagáltak; vastapssal, máskor hangos rigmusokkal buzdították kedvenceiket, akik meg is hálálták mindezt, s újabb két góllal örvendeztették meg híveiket.

Viszonylag jó iramú meccset láttunk, különösen a második félidő sikerült izgalmasra, gólgazdagra. A Diósgyőr ezen a napon nem tudta megismételni az elmúlt hetekben mutatott harcos, megalkuvást nem tűrő játékát, a Győr pedig bizonyította, hogy ebben a bajnokságban számolni kell vele. Nemcsak a stadion épül tehát, hanem a csapat is. Méltán zúgott a találkozó végén a „Szép volt, fiúk!”

AZ NS JÁTÉKOSÉRTÉKELÉSE

GYŐR

Szasa Sztevanovics 6

Néhány beadással tették próbára őt a diósgyőriek, a gólról nem tehetett, egyébként magabiztosnak tűnt.

Bank István 6

A védőmunka mellett igyekezett olykor fellépni a támadásokhoz is, ez különösen a második félidőben többször is sikerült neki.

Stark Péter 6

A diósgyőri találatnál rossz ütemben lépett ki ő is, de egyébként hiba nélkül futballozott.

Kovács Zoltán 7

Olykor sarokkal passzolt, máskor keményen szerelt, s ha a helyzet úgy hozta, gólt szerzett.

Völgyi Dániel 6

Egyre inkább beépül az ETO csapatába; nemcsak remekül védekezik, de technikai tudásának köszönhetően a támadásokat is segíti.

Nikolov Balázs 6

Nem játszott csúcsformában, de sok futással vétette észre magát.

Jäkl Antal 6

Csupa szív futballista, aki ezen a találkozón is rengeteget vállalt.

Józsi György 6

Fontos gól, ügyes megoldások, sok futás jellemezte.

Tokody Tibor 6

Játszott ő ennél már sokkal jobban is, ám így is dicséretet érdemel.

Bajzát Péter 7

Az elején semmi sem sikerült neki, de szerzett két gólt, és adott két gólpasszt.

Igor Bogdanovics 6

Szemfüles találata mellett sok-sok keresztmozgás jellemezte.

A CSERÉK közül Koltai Tamás (6) ezúttal is ügyesen mozgott, kiharcolt egy tizenegyest, Varga Róbert (–) és Bojan Brnovics (–) pedig boldogan ünnepelt a végén a többiekkel.

DIÓSGYŐR

Szalma Pál 4

Nem tudta helyettesíteni a sárga lapok miatt hiányzó Köteles Lászlót, aligha lesz szép emlék számára ez a meccs.

Bessong Libiih Leo 5

Sem hátul, sem elöl nem sikerült igazolnia, miért is a Diósgyőr játékosa.

Hegedűs Gyula 5

Képtelen volt irányítani és összefogni a diósgyőri védelmet, meg is lett az eredménye.

Katona Attila 4

A második félidőben rendre kapitulált a gyors hazai akcióknál.

Elek Norbert 4

A győriek vígan kerülték meg őt. A szünet után a jobb oldalon rengeteg veszélyes akciót vezettek a hazaiak.

Abass Rassou 5

Időnként remekül cselezett, hogy aztán belebonyolódjon a trükközésbe, és eltűnjön a mezőnyben.

Bodiong Ebala 5

Még ő dicsérhető leginkább a vendégek közül, és nem csak azért, mert gólt szerzett.

Sipeki István 4

Nagyon messze volt csúcsformájától, nem tudott vezéregyéniséggé válni.

Halidou Douva 4

A láthatatlan légió egyik tagja volt ezen a napon.

Lipusz Norbert 5

Hamar megsérült, így nem a pályán volt részese csapata súlyos vereségének.

Simon Attila 4

Gyors, erőszakos csatár, de ezen a napon ebből semmi sem látszott.

A CSERÉK közül Kleiber Dávid (4) nem tudott maradandót alkotni, Vitelki Zoltán (5) és Farkas Norbert (–) pedig már a leszálló ágban lévő Diósgyőrben kapott szerepet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik