Otto Rehhagel örül annak, hogy már nem kell győzelemre törni

2007.11.20. 20:24
Otto Rehhagel szövetségi kapitány örül annak, hogy a 2004-ben aranyérmes görög labdarúgó-válogatott már két játéknappal korábban kiharcolta a továbbjutást a jövő évi Európa-bajnokság selejtezőjéből, így szerdán este nem kell győzelemre játszania a Puskás Ferenc Stadionban. A német szakember a keretben számításba vehető, de eddig kevesebb lehetőséghez jutó játékosok tesztelésére figyel majd.
Hazai gólöröm a Görögország-Málta (5-0) Eb-selejtezőn
Hazai gólöröm a Görögország-Málta (5-0) Eb-selejtezőn
Hazai gólöröm a Görögország-Málta (5-0) Eb-selejtezőn
Hazai gólöröm a Görögország-Málta (5-0) Eb-selejtezőn

"Szombaton, a Málta elleni találkozón elkezdtük a felkészülést a jövő nyári osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra" – idézte az MTI Rehhagelt a keddi sajtótájékoztató kapcsán.

A görögök október 17-én Joannisz Amanatidisz góljával 1-0-ra nyertek a törökök ellen Isztambulban, ezzel biztosították be továbbjutásukat. Otto Rehhagel csapata ráadásul az utolsó játéknap eredményeitől független már biztosan megnyerik a C csoportot.

"A magyarok elleni összecsapás kiváló lehetőség arra, hogy újabb, az Eb-n számításba vehető futballistát kipróbáljunk. Számunkra a minél jobb felkészülés a legfontosabb, mindent ennek rendelünk alá. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy nem akarunk nyerni szerdán."

A görög együttes június 2-án Teofanisz Gekasz és Jurkasz Szeitaridisz góljával 2-0-ra nyertek Várhidi Péter csapata ellen, amelyik szombaton 3-0-s vereséget szenvedett Moldovában.

Rehhagel motivált magyar csapatra számít, amelyből Hajnal Tamást emelte ki, mint számára legismertebb játékost:

"A magyarok a 3-0-ás moldovai vereség után mindent megtesznek azért, hogy kiköszörüljék ezt a csorbát, motivált ellenfélre és nagy küzdelemre számítok."

A kedd esti sajtótájékoztatót az Európa-bajnok edzése követte a Puskás Ferenc Stadionban. A gyakorlásra mintegy száz görög szurkoló látogatott ki, percekig éltetve a szakvezetőt.

A magyar-görög Eb-selejtező szerdán 20:15-kor kezdődik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik