Bizonyított a bajnok

A mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, VAJDA GYÖRGYA mérkőzésről tudósított: KIRIPOLSZKY TAMÁS, VAJDA GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.09.14. 23:44
Címkék
A bajnok DVSC-TEVA nagy küzdelemben győzött hazai pályán a Vasas ellen. Az angyalföldiek Csedomir Pavicsevics fegyelmezetlensége miatt emberhátrányban játszottak, megkönnyítve az amúgy is jól futballozó Loki dolgát.

Melyik az igazi posztja Ibrahi ma Sidibének, a DVSC-TEVA szenegáli légiósának?

Ez a kérdés foglalkoztatja mostanság a debreceni szurkolókat. Nem véletlenül, hiszen az elmúlt bajnokságban tizenhét gólt szerző labdarúgó több alkalommal, így legutóbb a Bp. Honvéd elleni mérkőzésen is bizonyította, bal oldali védőként is remek teljesítményre képes, sőt többen állítják, jobb ezen a poszton, mint az ősdebreceni Szatmári Csaba, vagy a Honvédtól nagy reményekkel szerződtetett Takács Zoltán. A légiós azt mondja, számára majdhogynem mindegy, azaz ott játszik, ahová edzője állítja. Ibrahima Sidibe esetében pedig arról van szó, hogy őt érdemes pályára küldeni, hiszen rengeteget fut, akár hátul, akár a csatársorban szerepel, tehát nem tartozik a statikus védők, avagy centerek közé.

Miroslav Beránek, a Debrecen cseh vezetőedzője a Vasas ellen Takács Zoltánnak szavazott bizalmat a védelem bal oldalán, feltételezve, hogy megoldja a feladatot, Ibrahima Sidibét pedig előreküldte. Az ő és Czvitkovics Péter vezényletével jól is játszott a Loki, s noha a Vasas sem állt be védekezni, Balogh János kapuját csupán a 16. percben veszélyeztette. A Vasas ugyan szervezetten játszott, de mert Lázok János és Németh Norbert sem igazi csatár, s mert a támadófutballban vajmi kevés támogatást kaptak a középpályásoktól, veszélytelennek bizonyultak.

A Vasas vezetőedzője, Mészöly Géza a szünet után változtatott a csapat szerkezetén: a gyors Kincses Pétert jobbhátvédből a középpályára vezényelte, ettől remélve, hogy veszélyesebbé válik csapata. Nem gondolkodott rosszul a szakember, ám számítását keresztülhúzta Csedomir Pavicsevics fegyelmezetlensége.

A piros-kékek azonban nem roppantak össze, sőt a 70. percben egyenlíthetett volna a Vasas, de a kimaradt helyzet megbosszulta magát, Kerekes Zsombor megadta a kegyelemdöfést. Ibrahima Sidibe ezúttal is bizonyította főleg a második gól előtti megmozdulásával, hogy jól érzi magát az ellenfél kapuja előtt, a Debrecen pedig azt, hogy a bajnoktól hazai pályán csakis a győzelem elfogadható teljesítmény, s nagy akarással, becsülettel küzdve diadalmoskodott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik