Biztos siker, áldozattal

BERECZKY ATTILA, BORBÉLY KÁROLYBERECZKY ATTILA, BORBÉLY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2007.09.01. 23:50
Címkék
Kína ellen is kiütéssel nyert a magyar férfi válogatott, így első lett a Pannon-kupán. A második helyet a magyar B-csapat szerezte meg. Mégsem tudtunk felhőtlenül örülni: Putics Barna megsérült.

A Pannon-kupa győztesének já ró serleget már csütörtök este átadhatták volna Gál Gyulának, a magyar A-válogatott csapatkapitányának, hiszen két forduló után eldőlt, hogy Skaliczki László együttese megnyeri a kecskeméti tornát. Így a gyakorlás lehetett a felkészülési torna pénteki mérkőzésének célja, és a magyar fiúk megpróbáltak látványosan kézilabdázni.

A záró napon előbb a fiatalabb magyar együttes küzdött meg az ezüstéremért Algériával, 32–31re nyert, majd következhetett a Magyarország–Kína mérkőzés. A tervek szerint ez a meccs lett volna a torna csúcspontja, ám a halovány kínaiak a várakozás alatt teljesítettek. Pedig szép szál legények érkeztek az ázsiai országból, rácáfolva a kosaras sztár, Jao Ming által már egyébként is lerombolt sztereotípiára, amely szerint a kínai emberek apró termetűek. Igaz, a két méter körüli kézilabdázók nyomába sem érhetnek a Houston Rockets 229 centis centerének, de a kézilabdához éppen ideális termetűek. Ezenkívül viszont túl sok pozitívum nem mondható el a játékukról, már az utolsó forduló előtt bebetonozták magukat a negyedik helyre. Hamar kiderült, hogy miért. Száguldott a magyar csapat (főleg a balszélső, Iváncsik Gergő), de az átlövők sem tétlenkedtek. Öröm volt nézni Sutka Norbert bombáit, a bajnok Pick játékosa klubjában sem mindig jut lehetőséghez, ezúttal azonban bizonyított.

Putics Barnának viszont rossz emlék marad a Kína elleni meccs, még a szünet előtt megsérült a korábban műtött válla. Ettől kezdve a veszprémi kézilabdázó állapota fontosabb lett a meccsnél, így miközben szünetben 19–10-re vezettek a mieink, mindenki a kórházból, az orvosoktól érkező híreket várta. Kiderült, hogy műtétre egyelőre nincs szükség, a játékos vállát a kórházban – altatásban – helyrerakták.

A pályán semmi sem változott, a kínaiak örültek minden apró sikernek, miközben a magyar válogatott időnként gálázva nyert 38–24-re.

Csak Putics sérülését tudnánk feledni…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik