Magyar gólok bőséggel

BERECZKY ATTILA, BORBÉLY KÁROLYBERECZKY ATTILA, BORBÉLY KÁROLY
Vágólapra másolva!
2007.08.29. 23:44
Címkék
Mindkét magyar válogatott nyert a kecskeméti Pannonkupa nyitó napján. A B-csapat Kínát győzte le, míg a „nagyok” Algériát ütötték ki.

Amikor Skaliczki László csapata melegíteni indult, a magyar B-válogatott már legyőzött egy olimpiai résztvevőt. A 23 éven aluli ifjakra épülő együttes a 2008-as ötkarikás játékok házigazdáját, Kínát verte meg 26–22re, s a gárda edzője, Juhász István okkal lehetett büszke tanítványaira.

A fiatalok után a nagycsapaton volt a sor. Igaz, az A-válogatottban sem hemzsegtek a viszszavonulásra készülő játékosok, egyedül a csapatkapitány, Gál Gyula fújt már el harminc gyertyát születésnapi tortáján. A Pannon-kupa nyitó napján Afrika második számú csapata, Algéria volt az ellenfél, pontosabban Algériával játszottak a mieink. Mert a pályán szó szerint macska-egér harc folyt, a vendégeknek a szoros eredményre sem volt esélyük. Pedig az elején meg is léphettek volna az afrikaiak, hiszen játékosaink szanaszét lőtték a kapufát (négy perc leforgása alatt négyszer csattant valamelyik lécen a labda), s jó házigazda módjára még egy-két eladott labdával is kedveskedni próbáltak a látogatóknak. Igaz, a támadásbéli hibákat ellensúlyozta Mikler Roland parádés teljesítménye. A Dunaferr kapusa az ellenfél első hét lövéséből hatot hárított, ez pedig több mint demoralizáló.

Ráadásul időközben sokkal megfontoltabb lett a magyar csapat támadójátéka, így hamar megugrottak a mieink. Nagy Kornél adta meg az alaphangot, s elkapta a fonalat az első válogatott meccsét játszó Oláh Gábor is. A Budapest Bank Férfiliga gólkirálya Nagy László és Laluska Balázs távollétében jutott lehetőséghez, s az első percek elfogódottsága után egyre bátrabb és eredményesebb lett. A békési szurkolók első számú kedvence megmutatta, milyen erőset tud lőni, de bemutatott néhány technikai bravúrt is. Persze ez utóbbi műfajban Gál Gyula a legilletékesebb, a beállós ezúttal is lőtt a háta mögül egy gólt, bár ez nála tulajdonképpen „kötelező elem”, bármikor vállalja kiélezett meccsen, a világ legjobb kapusai ellen is. Szünetig nyolcgólosra nőtt a magyar előny (17–9), s a harmincpercnyi játék láttán elképzelhetetlennek tűnt, hogy Algéria akár csak megszorítsa a mieinket.

Ha mégis megfordult volna ilyesmi a vendégjátékosok fejében, hamar helyrezökkentette őket a valóság. A magyar játékosok ugyanis a Himnusz szellemében jó kedvvel kézilabdáztak, s bőséggel szórták a gólokat, sűrűn gyakorolhatta a középkezdést Algéria. A meccs talán egyetlen negatívuma, hogy Skaliczki László tanítványainak sehogy sem jött össze a légpasszos befejezés, nem tudtak gólt szerezni kínai figura végén. Sebaj, majd pénteken a kínaiak ellen! Addig azonban csütörtökön egymás ellen játszik a két magyar csapat, az első napon látottak alapján a tornagyőzelemért.

Az első forduló első mérkőzésén: Kína–Magyarország B 22–26 (12–13) A magyar csapat góldobói: Bakos és Sutka 5-5, Szalafai 4, Rédei és Tálos 3-3, Vancsics és Sándor 2-2, Czifra, Nagy T.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik