Cipőt sem húzhat a kapitány

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.08.29. 23:44
Címkék

Közeleg a női bajnokság rajtja, a legutóbbi szezonban bronzérmes Dunaferr NK a Békéscsaba otthonában lép pályára az első fordulóban – lehet, hogy egyik kulcsembere, a csapatkapitány Ferling Bernadett nélkül.

Pénteken a Kulcsár Anita-emléktorna–Szabella-kupa első napján még csapata vezéregyénisége volt az utóbbi hetekben többnyire átlövőként szereplő játékos, és tíz találatával döntő érdemeket szerzett a bajnoki címvédő Budapest Bank-FTC 41–31-es legyőzésében. A Dunaferr csapatkapitányának másnap a montenegrói Buducsnoszt Podgorica elleni mérkőzésen már nagyon fájt a lába, a Győri Audi ETO KC elleni döntőt pedig kénytelen volt kihagyni.

„A múlt héten fájt a bokám, ezért a szokásos pakolást és borogatást tettük rá, egy új adalékkal – mondta Ferling Bernadett. – Valószínűleg ezt nem bírta a bőröm, mert tízforintos nagyságú, igen mély seb keletkezett a talpamon. Szombat óta cipőt sem tudtam húzni, normális edzésről így természetesen szó sem lehet. Fényterápiával, krémekkel, egy kiváló bőrgyógyász utasításainak megfelelően kezelem a sebet. Emellett biciklizem, kondizom, az ép lábamat erősítem, de nagyon hiányoznak már a közös gyakorlások. Csütörtökön megpróbálok bekapcsolódni a munkába, mert szombaton játszani szeretnék Békéscsabán. A teljes gyógyulásom azonban hosszabb időt igényel.”

A Kulcsár Anita-emléktorna tapasztalatairól a rutinos irányító elmondta, nagyon jól indult számukra a sorozat, a Ferencváros magabiztos legyőzése megmutatta, jó úton jár a csapat, amely az új idényben immáron a dunaújvárosi férfigárda volt mesterével, Imre Vilmossal készül. Szégyenkeznivalójuk csak a győriek elleni döntő első félideje miatt lehet, akkor az ETO valósággal átgázolt az újvárosiakon. Az ott elkövetett hibákat azóta elemezték, és sokat tanultak belőle.

„A bajnokság során végig versenyben akarunk lenni a legelőkelőbb helyezésekért, mindenképpen érmet akarunk szerezni – mondta a Dunaferr terveiről a csapatkapitány. – A menetrend egyesek szerint számunkra kedvezőtlen, de ez nem zavar bennünket, ki vagyunk már éhezve az éles meccsekre, a felfokozott hangulatú rangadókra.”

Ami a pillanatnyilag sérült csapatkapitány által is említett sorsolást illeti, a Dunaferrnek a bajnokságban nem sok ideje lesz a bemelegítésre. A Békéscsaba elleni nyitó meccs után ugyanis rangadók várnak az együttesre. Szerdán a Cornexit fogadják, majd vasárnap Győrbe látogatnak, s a kemény sorozat végén a negyedik fordulóban, szeptember 14-én a Debrecen ellen játszanak hazai környezetben. Ezeken a mérkőzéseken nagy szüksége lenne Imre Vilmos csapatának az egészséges Ferling Bernadettre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik