Gálameccs és lazítás

BERECZKY ATTILA, DONÁT TAMÁSBERECZKY ATTILA, DONÁT TAMÁS
Vágólapra másolva!
2007.08.23. 00:00
Címkék
A kemény felkészülési időszak végén néhány könnyed nap vár az MKB Veszprém KC játékosaira. Mocsai Lajos együttese csütörtökön utazik Londonba, ahol szombaton a Crystal Palace-ban játszik gálamérkőzést a dán bajnokság ezüstérmese, a Viborg HK ellen.

Az angol szövetség hívta meg a két európai sztárcsapatot, a Veszprémet és a Viborgot. A cél a sportág népszerűsítése a szigetországban. Szeretnék ugyanis, hogy a 2012-es londoni olimpiáig a helyiek megismerjék az arrafelé nem túl elismert labdajátékot, s ennek az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) által is támogatott programnak az első állomása az MKB Veszprém– Viborg HK mérkőzés. A Bajnokok Ligájaselejtezőre készülő dán csapat keretében is van magyar játékos, a nyáron Dunaújvárosból szerződtetett irányító, Császár Gábor, ám ő kézsérülése miatt valószínűleg nem lép pályára a Crystal Palace-ban. A veszprémiek egyébként több mint két évtizeddel ezelőtt, 1983-ban már szerepeltek az angol fővárosban. Ezt a mérkőzést idézte fel az együttes ügyvezető igazgatója, Hajnal Csaba.

„Akkor 41–4-re vertük meg az angol bajnokot, sajnos mégsem ettől vált igazán emlékezetessé az összecsapás – emlékezett vissza a régi történetre Hajnal Csaba. – Azon a találkozón szenvedett súlyos térdsérülést világbajnoki ezüstérmes átlövőnk, Gyurka János, akit egész pályafutása során végigkísért az a balszerencsés ütközés. De most más feladat vár ránk, mint akkor.”

A Viborg elleni mérkőzés is jól szolgálja Mocsai Lajos vezetőedző együttesének bajnoki és BL-felkészülését, ám a szakvezető az elmúlt hetek feszített programja után ezúttal kicsit lazább napokat engedélyez játékosainak. Inkább a csapatépítésen lesz a hangsúly, hiszen a mérkőzés mellett mindössze egy edzés szerepel a programban. Ám a veszprémiek nem lustálkodással töltik idejüket, megnézik London látványosságait.

„Kemény tornákon vagyunk túl, Németországban kétszer is játszottunk a Bajnokok Ligája-győztes Kiellel, s legyőztük a KEK-címvédő Hamburgot – mondta Iváncsik Tamás,

az MKB Veszprém válogatott jobbszélsője. – Nem csoda,

hogy nagyon vártuk a londoni napokat, mert itt módunk lesz a lazításra, a kikapcsolódásra is. Persze a Viborg elleni mérkőzést nagyon komolyan vesszük, szeretnénk legyőzni a dán bajnokság ezüstérmesét, de tudjuk, hogy ezúttal a látványosság is fontos szempont lesz. Úgy tudom, az ellenfélnél nem lép pályára egykori dunaújvárosi csapattársam, Császár Gabi, pedig érdekes lett volna egymás ellen kézilabdázni. Sebaj, majd találkozunk a BLben.”

A fiatal jobbszélső újoncnak számít Veszprémben, a nyáron szerződött Dunaújvárosból a bakonyiakhoz, ám nem voltak beilleszkedési problémái.

„A válogatottból és a klubmeccsekről ismertem az egész csapatot, arról nem is beszélve, hogy bátyám, Gergő az MKBben kézilabdázik – folytatta Iváncsik Tamás. – Elfogadtak a csapattársak, s remélem, közösen sok nagy sikerben lesz részünk. Szeretnénk jól szerepelni a Bajnokok Ligájában, az meg Veszprémben alapkövetelmény, hogy visszaszerezze a csapat a bajnoki aranyérmet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik