Rajtol az NB I

B. NAGY ZOLTÁNB. NAGY ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2007.08.13. 23:26
Címkék

Augusztus 18-án megkezdődnek a küzdelmek a női NB I-ben és NB II-ben. Az élvonalban az aranyéremre legnagyobb esélylyel ezúttal is az 1. FC Femina ’93 pályázik, amelynek kerete nemigen változott a nyáron. A dobogón végezhet az előző szezonban ezüstérmet szerző Viktória FC-Szombathely és az MTK Hungária. A Vas megyeiek öt napot Őrimagyarósdon, míg a budapestiek Csurgón edzőtáboroztak. „Az a célunk, hogy megszakítsuk a Femina sorozatát, bár tudjuk, hogy nagyon nehéz lesz” – vélekedett az esélyekről Barczi Csaba, a Viktória FC elnöke. A bronzérmes MTK-nál a legnagyobb gondot minden bizonnyal a Görögországba távozó Gál Tímea pótlása jelenti, bár a kék-fehérek a nyáron átigazolták a Kőbányai ISE-ből Garamvölgyi Nikolettát, aki a felkészülési meccseken remek teljesítményt nyújtott, így joggal várható, hogy a női NB I egyik felfedezettje lesz a 17 esztendős játékos. „Annak ellenére szeretnénk a dobogón végezni, hogy a játékosállományunk látványosan nem erősödött meg a nyáron” – jegyezte meg Turtóczki Sándor, az MTK edzője.

Tíz napot töltött a felkészülés során Csillebércen a Ferencváros, s bár többen távoztak a zöldfehérektől, a csapat nem gyengült. Hevesi Tamás edző a csatárposzton kívánta megerősíteni az együttest, de nem járt szerencsével. Az előző szezont 4. helyen végző csapat mindenképpen szeretné megőrizni a pozícióját, de a dobogót sem tartja elérhetetlennek a IX. kerületi gárda.

A legnagyobb változás a Győri ETO-nál volt a nyáron: 11 labdarúgó távozott, helyükre hatan kerültek a csapathoz. A legnagyobb veszteség mindenképpen a kapus Stoiber Mónika (őt Sipos Hajnalka pótolhatja), valamint a válogatott Jakab Réka és Szórádi Nikolett átigazolása. „Bár meghatározó játékosok távoztak, s nagyon fiatal a társaság, minőségileg jobb a keret, mint tavaly volt. A bronzérem megszerzésében reménykedem” – mondta Siska Attila, a Győr edzője.

A zöld-fehérekével ellentétben nem sokban változott az Újpest kerete. Farkas László edző a biztos bentmaradást tűzte ki célul, de hozzátette, az előző szezonban történtektől eltérően, nem a bajnokság hajrájában akarják biztosítani az élvonalbeli tagságukat, hanem jóval korábban.

A két újonc, a Pécsi VSK és az Olimpia NFK-Nagytétény számára nem lehet más cél, mint a kiesés elkerülése.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik