Az álláshalmozó

RODICS DÁNIELRODICS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2007.08.07. 23:14
Címkék
A csütörtökön kezdődő duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságon részt vevő magyar válogatott legidősebb versenyzője a 36 éves, kétszeres olimpiai bajnok kajakozó, Horváth Gábor.

„Eléggé link gyerek voltam, az ifjúsági korosztályban nem is voltak kiemelkedő eredményeim – kezdi Horváth Gábor. – Az elsőfelnőttvilágversenyem nyolcvankilencben a hadsereg-szpartakiád volt, a szovjetunióbeli Rosztovban. Az én karrierem tehát a politikán is átível! Tízezer méteren egyesben aranyat, ötszázon párosban ezüstöt nyertem, és szereztem egy bronzot is, de arra már nem emlékszem, hogy kivel és milyen számban.”

Horváth számára a legkellemesebb emlék az atlantai, a sydneyi és az athéni olimpia, valamint a tavalyi, szegedi világbajnokság. Utóbbin a néhány héttel korábban öszszeülő Gyökös Lajos, Kökény Roland, Vereckei Ákos, Horváth összetételű négyes mintaszerű versenyzéssel lett aranyérmes. Kevesen gondolták, hogy győzhetnek, most viszont sokan reménykednek a címvédésben.

„Olimpiai kvalifikációs év van, ilyenkor nem feltétlenül a győzelem a legfontosabb – folytatja akajakozó. – A szlovákokkal mindig presztízscsatát vívunk, de mi eddig is az olimpiára szakosodtunk, ők pedig a többi világversenyen szerepelnek jól.”

Hori igazi álláshalmozó! Amellett, hogy versenyző, a DominoHonvéd szakosztály-igazgatója, tulajdonrésze van a pesti, valamint a budai Champs Pubban és egy nyomdában is. Még szerencse, hogy nem zavarja a sok munka a felkészülésben.

„Megpróbálom úgy megszervezni a napjaimat, hogy mindenre jusson időm – magyarázza. – Amikor kell, háttérbe tudom szorítani a civil feladatokat, egyiket sem egyedül csinálom, vannak, akik leveszik a terhet a vállamról. A mobiltelefon és a laptop persze folyamatosan a kezem ügyében van.”

Tavaly november huszadika óta a kétszeres olimpiai bajnok nemcsak a kajakozásnak és a munkának él, hiszen megszületett kislánya, Maja Kincső.

„Életem egyik legnagyobb élménye a gyerek – lelkesedik. – Már alig várom, hogy végetérjen a szezon, az előolimpia után Törökországba megyünk nyaralni. Ez lesz az első közös vakációnk!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik