Izzasztó alapozás

SZIRMAI GYÖRGYSZIRMAI GYÖRGY
Vágólapra másolva!
2007.07.18. 00:10
Címkék

A Dunaferr mindkét együttese bajnoki bronzéremmel zárta az előző évadot, és az új szezont új edzőkkel kezdő együttesek a következő idény végén is elégedettek lennének hasonló eredménnyel.

Közhelyes hasonlat lenne, ha azt állítanánk, a Dunaferr Sportcsarnok ezekben a napokban olyan, mint a szauna. És nem is helytálló. A helyzet ugyanis sokkal rosszabb. A labdajátékteremben a kézilabdázóknak futni, ugrani, ütközni is kell a forróságban.

Az újvárosi hölgyeknél új a vezetőedző, az újvárosi férficsapattól érkező Imre Vilmos, aki mellett a Győrbe távozó Bakos István helyett Sirina Irina dolgozik pálya- s egyúttal kapusedzőként. Nem tagja már a keretnek Nagy Ivett, aki egy évre kölcsönbe Debrecenbe került, sem a Cornexihez távozó Kovács Angéla. Őri Adrienn is hiányzott, mert meg nem erősített információink szerint Németországban próbajátékon igyekszik csapatot találni magának.

A két új játékos, a Debrecenből érkező jobbátlövő, Sopronyi Anett és a legutóbb Angyalföldön szereplő, Dunaújvárosba öt év után visszatérő Berta Melinda már a többiekkel gyakorol. A Cornexitől igazolt Tilinger Tamara és a Békéscsabáról szerződtetett Gábor Eszter a junior Eb-re készülő válogatottal edz, s később csatlakozik klubcsapatához. A szakosztály vezetői még egy külföldi játékos szerződtetését készítik elő (a nevet nem árulták el). „Keretünk öszszetétele megfelelő, a következő idényben több lehetőséget kaphatnak fiataljaink is – mondta az első tréning után Imre Vilmos. – Remélhetőleg egészséges versenyhelyzetet tudunk kialakítani az egyes posztokon, s ez a csapat jobb szereplését eredményezheti. A taktikát a játékoskerethez kell majd igazítani, de most a fizikai felkészülésen van a hangsúly. Amikor a taktikai munka elkezdődik, meg kell találni a megfelelő szerkezetet is, ehhez van már jó néhány elképzelésem.”

A Dunaferr NK célja a kiállítások számának csökkentése, játéka gyorsítása és technikai biztonsága fejlesztése a lerohanások során. Elsősorban a támadójátékban vár javulást Imre Vilmos.

A Dunaferr férfi kézilabdázói azzal ugratták az új edzőt, Kiss Szilárdot, vajon tudja-e, melyik öltözőbe is kell bemennie. A kérdés nem volt alaptalan, hiszen a szakember korábban hat és fél évig a Dunaferr női csapatát vezette, az előző bajnokságban pedig a nyolcadik helyen végző hódmezővásárhelyi női csapattal dolgozott.

Az együttestől a dán Viborghoz távozott Császár Gábor, Veszprémbe szerződött Iváncsik Tamás. Szasa Djukics Spanyolországban folytatja, a szlovák Peter Kukucka pedig visszatért hazájába. Új fiú a piros-fehéreknél Bakos Dávid, aki Szegedről érkezett. Visszatért Győrből Szalafai Gábor, a Dunaferr saját nevelésű játékosa és a tavasszal Tatabányán kölcsönben szereplő válogatott beállós, Sándor Ákos is. Az új bajnokságban jobban támaszkodik a csapat kiváló utánpótlására, azaz valószínűleg újabb tehetségek kapnak lehetőséget.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik