Ruud van Nistelrooy beadta a derekát: visszatér a válogatottba

Vágólapra másolva!
2007.05.25. 15:29
A Real Madrid holland csatára, Ruud van Nistelrooy véget vet a saját maga által vállalt száműzetésének hazája válogatottjából, legalább is ezt állítja az „Oranje” szövetségi kapitánya, Marco van Basten.
Van Nistelrooy tovább termelheti a gólokat a válogatottban
Van Nistelrooy tovább termelheti a gólokat a válogatottban
Van Nistelrooy tovább termelheti a gólokat a válogatottban
Van Nistelrooy tovább termelheti a gólokat a válogatottban

„Beszéltem Ruuddal októberben és januárban meg is látogattam. Mindkétszer olyan érzésem volt, hogy fogunk mi még együtt dolgozni” – nyilatkozta Van Basten az őt faggató riportereknek.

A játékosként háromszoros aranylabdás legenda és a Madrid csatárának viszonya a 2006-os németországi világbajnokságon romlott meg. Van Nistelrooy a három csoportmeccsen ugyan egyaránt kezdőként kapott szerepet: Szerbia ellen 69, Elefántcsontpart ellen 73, míg Argentína ellen 56 percet töltött a pályán. A Portugália elleni nyolcaddöntőben azonban még csereként sem engedte őt pályára Van Basten, pedig Maniche-ék a huszonharmadik perctől kezdve egygólos előnyben játszottak, így indokolt lett volna a keret legeredményesebb csatárát legalább a hajrában pályára küldeni.

A torna után pedig Van Nistelrooy (Van Bommellel egyetemben) kijelentette: addig nem hajlandó a válogatottban szerepelni, amíg Van Basten a szövetségi kapitány.

„Telefonáltam neki, mert nagyon jól játszik most a Madridban” – folytatta mondanivalóját a kapitány, aki hozzátette: Van Nistelrooy igencsak meglepődött a hívás miatt.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy lehetséges a pályáralépése, mert igazi versenyhelyzetet teremt a csapaton belül, és ez az, amire most szükségünk van.” – zárta az értékelést a kapitány.

Van Nistelrooy még nem lesz ott a holland csapat Koreai Köztársaság és Thaiföld elleni barátságos mérkőzésein, ám a Bulgária elleni Európa-bajnoki selejtezőn már visszatérhet a válogatottba.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik