Lehetett volna jobb is

RODICS DÁNIELRODICS DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2007.05.21. 10:32
Címkék
A haloványabb szombatot sikeres vasárnap követte a szegedi Mol Világkupán: a magyar versenyzők hét érmet nyertek a kétszáz méteres döntők során.

Janics Natasa és Paksy Tímea már a középfutamban is egymás mellett lapátolt. Akkor is a kétszeres olimpiai bajnok győzött és a fináléban is. Vasárnap délután ráadásul a szám világbajnoka, Paksy csak a hetedik helyet szerezte meg, igaz, ahogy 200 méteren mindig, ezúttal is csupán századmásodpercek döntöttek. Aranyérmet ünnepelhetett még a két kajak négyes és a kenus kvartett is. A magyar válogatott összesen hét arany-, tizenegy ezüstés öt bronzérmet nyert a szegedi Világkupa-versenyen, a pekingi ötkarikás játékok előtt egy évvel azonban kiemelt figyel met kap a tizenkét olimpiai szám. Ezeken tíz érmet (két arany, hat ezüst, két bronz) szereztek a hazai kajak-kenusok, a női kajak négyesek 500 méteres futama és a férfi kajak négyesek 1000 méteres döntője után két magyar egység is dobogóra állhatott.

upa-verseny tanulságainak levonása után senkinek se derogáljon kimondani, hogy a női páros és négyes egységeknek szükségük van Janics Natasára, a magyar kajak-kenu sportnak pedig szüksége van egy határozott, keménykezű szövetségi kapitányra: Angyal Zoltánra

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik