Most elkerülték egymást

HEKA LÁSZLÓ, RÁC BENEDEK BALÁZSHEKA LÁSZLÓ, RÁC BENEDEK BALÁZS
Vágólapra másolva!
2007.05.02. 00:33
Címkék
Hétfőn Rómában tartották az Euroliga negyeddöntőjének sorsolását. A Domino a görög Olympiakoszt, a Vasas a horvát Jug Dubrovnikot kapta ellenfélül, a két magyar játékost (Madaras Norbertet és Kásás Tamást) felvonultató Pro Recco pedig a szintén olasz Bresciával küzd meg a négyes döntőbe jutásért.

Három csapatot kaphatott vol na ellenfélül a római sorsoláson a címvédő horvát Jug Dubrovnik: a Vasast, az olasz Posillipót, illetve a Bresciát. Nos, kiderült, a hat világbajnokkal felálló együttesnek a magyar gárdával kell megküzdenie a final fourba jutásért, holott előzetesen éppen a piros-kékeket akarták elkerülni.

„Nem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy a világ egyik legerősebb csapata ellen kell mérkőznünk – mondta Emil Nikolic, a Jug trénere. – Azonban a final fourba jutáshoz és a címvédéshez le kell győznünk minden ellenfelünket. Jó formában vagyunk, bízom benne, hogy a mostani formánkat meg tudjuk tartani a Vasas elleni mérkőzéseken is. Hazai pályán szerintem képesek leszünk még az esetleges hátrányt is ledolgozni.”

Miközben a horvátok szomorkodnak a Vasas miatt, az angyalföldiek egyik válogatott játékosa, a Csehov elleni Euroliga-mérkőzésen három gólt szerző Hosnyánszky Norbert nem tulajdonít különösebb jelentőséget annak, hogy kit kaptak ellenfélül. Persze annak örül, hogy nem kell a Dominóval harcolniuk, ám a 23 éves kiválóság szerint a szerb Partizannal szemben sem lett volna könnyebb dolguk.

„A Jug egyszerre borzasztó gyors és masszív csapat – mondta a riválisról az angyalföldi pólós. – Sok nagyszerű játékosa van, például Miho Boskovic, de elég róla annyi, hogy tele van horvát válogatottakkal. Mindkét együttes képes idegenben és hazai pályán is győzelmet aratni, teljesen kiegyenlített párharcra számítok.”

Noha a Domino ellenfelének keretében is találhatunk válogatott játékosokat, a magyar bajnoknak nagyjából annyival könnyebb a dolga, mint amekkora különbség van a horvát és a görög vízilabda-bajnokság között. Bár Európa legjobb nyolc csapata közül már egyet sem lehet könnyű ellenfélnek definiálni, az Olympiakosz, Brescia, Vasas trióból a „leggyengébb” riválist kapták Benedek Tiborék.

Persze a görög válogatottak mellett két szerb és egy horvát pólóssal felálló görögöket sem szabad lebecsülni, ráadásul a negyeddöntő már a nyakunkon van (sőt addig még lesz egy Vasas–Domino is), gondot okozhatnak Kovács István edzőnek a sérültek. A combizomszakadást szenvedő Kovács Olivér ugyan játszott Barcelonában és a keddi bajnokin is, de továbbra sem teljesen egészséges, Hárai Balázs és Molnár Tamás pedig még mindig csak a szurkolók számát szaporíthatja.

„Komplett keretünket tekintve erősebbek vagyunk – szögezte le Kovács István. – Valamivel hosszabb a kispadunk, több jó játékosunk van, de nem lesz könnyű dolgunk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik