Újvárosiak nélküli keret

Amler Zoltán, Bálint MátyásAmler Zoltán, Bálint Mátyás
Vágólapra másolva!
2007.04.13. 00:16
Címkék
Pat Cortina, a magyar válogatott szövetségi kapitánya kihirdette vb-csapatát – érdekesség, hogy a magyar bajnoki ezüstérmes Dunaújvárosból senkit sem visz ki Ljubljanába.

Azt mondja, nehéz szülés volt. Pat Cortina, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya a szerdai, norvégok elleni 6–1-es vereség után rengeteget törte a fejét, míg végül csütörtök délelőtt megnevezte azt a 22 játékost, akikkel nekivág a nagy kalandnak. Nagy kaland, csak így nevezzük a vasárnaptól jövő szombatig tartó divízió–1-es világbajnokságot, amelyen a házigazda szlovénok, a japánok, a britek, a litvánok és a románok előtt szeretne végezni a csapat. Nem lesz egyszerű, mindazonáltal ennek a tornának igenis így érdemes nekivágni. Ettől függetlenül, ha „csak” második vagy harmadik lesz az együttes, akkor sincs baj, sőt – csalódást az ennél rosszabb szereplés jelentene.

Érdekesség, hogy Cortina 26os keretéből kiestek a bajnoki ezüstérmes dunaújvárosiak, Lencsés Tamás, Azari Zsolt és Erdélyi Péter, miközben például a hatodik helyen záró, amatőr alapon működő Ferencvárosból két játékos, Hoffmann Attila és Jánosi Csaba is az utazó csapat tagja lett. Zsörtölődnek is az Acélbikák háza táján, azzal azonban mindenki tisztában van, hogy a kapitányé a felelősség, ő viszi a bőrét a vásárra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik