Fütyültek a nézők

RÁC BENEDEK BALÁZS jelenti BelgrádbólRÁC BENEDEK BALÁZS jelenti Belgrádból
Vágólapra másolva!
2007.04.09. 23:46
Címkék
A dzsúdó Európa-bajnokság második napján sem termett sok babér a magyaroknak. A legjobban Mészáros Anett szerepelt – hetedik lett.

Burján Lászlónak szombat reg gelre összeforrt az alsó és felső ajka… A 60 kilósok pénteki küzdelmében a hetedik helyen végző dzsúdósnak megsérült a szája, s noha a vacsora után bedőlt az ágyba, és mire szombat reggel felébredt, csak nagynagy harc árán sikerült kinyitnia. Sajnos a második napon ennél nagyobb sikert csak a hetedik helyen végző Mészáros Anett (70 kg) ért el, mivel másik három indulónk helyezetlenül zárt.

Elsőként ifjabb Nagysolymosi Sándor (81 kg) lépett tatamira, kiválóan – vazarival, jukóval és négy kokával – melegített a bolgár Rosen Dimitrov ellen, ám a második körben a grúz Giorgi Baindurasvili ellen már tehetetlen volt, ipponnal vereséget szenvedett, ráadásul Baindurasvili nem jutott a négy közé, nem vitte magával a vigaszágra Nagysolymosit.

Nem sikerült tehát bosszút állni a grúzokon, akik közül a fémdetektoros kapunál valaki megpróbálta lenyúlni a kecskeméti Barcsik Zoltán táskáját. Balszerencséjükre azonban a biztonsági kamera mindent felvett, így kénytelenek voltak szégyenkezve visszaadni az edző tulajdonát.

Nem ez volt az egyetlen csapás a szombati napon. Braun Ákos (73 kg) a második fordulóban a fehérorosz Kansztancin Szjamjonau – a tavalyi Eb-n is ő verte meg Braunt – ellen jukóval vezetett, majd tizenhárom másodperccel a vége előtt megintették, de az előny még nála volt. Már mindenki elkönyvelte a továbbjutást, amikor a grúz – minden mindegy alapon – bement lábra, és az utolsó másodpercben vazarit érő dobást hajtott végre, ám mivel a nyolc között búcsúzott, Braun helyezetlenül végzett.

„Nincs mit szépíteni, óvodás hibát követtem el – ismerte el Braun Ákos, miközben már megszokásból majszolta az ízesített csokit. – Az is elég lett volna, ha csak körbefutom a tatamit. Nem akartam már támadni, csak megfogni az ellenfelet, lehúzni, eltolni, ám sajnos sikerült eldobnia. Hibáztam, nagyon bosszant, hogy az idén a harmadik versenyen is csak egy meccsre voltam jó.”

Miután Szabó Brigitta (63 kg) elkerülhető vereséget szenvedett a horvát Marija Miskovic ellen, délben már csak Mészáros Anett volt versenyben a magyarok közül. A 19 éves paksi dzsúdós már a második körben a címvédő francia Gevrise Emanébe botlott. Akciót egyikőjük sem tudott csinálni, a magyar lányt kétszer, a franciát egyszer intették. A bírók biztos tudják az okát.

Mészáros a vigaszágon folytathatta, ahol a bronzmeccsért a német Heide Wöllertet kellett volna legyőznie, aki Hamburgban a versenynek ugyanebben a szakaszában állította meg. Ezúttal tizenkilenc másodperc híján tíz percig tusakodtak, majd Hangyási László tanítványa fenékre huppant, mire a bírók kokát adtak az ellenfélnek. A közönség reakciója hatalmas füttykoncert volt, majd a magyar dzsúdós a nézők vastapsa kíséretében hagyta el a tatamit.

„Ez nem az én napom volt – kesergett a Eb-bronzérmes versenyző. – Örülök, hogy a nézők szimpátiáját sikerült elnyernem, a bírókét viszont sajnos nem. Nem vagyok elégedett a hetedik hellyel, nem ezért jöttem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik