Tíz perc tömény rémálom

MOLNÁR CSABA Jelenti BrnóbólMOLNÁR CSABA Jelenti Brnóból
Vágólapra másolva!
2007.01.31. 00:52
Címkék
Egy félidőn keresztül tartotta magát a MiZo Pécs a címvédő otthonában, ám a második húsz percben a Brno bizonyította, miért is a sorozat címvédője.
Nem Iványi Dalmán, a pécsiek irányítóján múlt a magyar bajnok sikere
Nem Iványi Dalmán, a pécsiek irányítóján múlt a magyar bajnok sikere
Nem Iványi Dalmán, a pécsiek irányítóján múlt a magyar bajnok sikere
Nem Iványi Dalmán, a pécsiek irányítóján múlt a magyar bajnok sikere
Nem Iványi Dalmán, a pécsiek irányítóján múlt a magyar bajnok sikere
Nem Iványi Dalmán, a pécsiek irányítóján múlt a magyar bajnok sikere

Akkora iramban kezdődött el a mérkőzés, amilyenre előzetesen számítani lehetett. Óriási elánnal rugaszkodott neki mindkét együttes az összecsapásnak. A hazaiak kapták el jobban a fonalat és a ritmust, alig telt el egy perc, amikor 7–0-s brnói előnyt mutatott az eredményjelző tábla. Hogy a pécsieknek helyén van a szívük, gyakorlatilag ugyanennyi idő alatt bebizonyították. A 3. percre már 7–7 állt a mátrixtáblán.

Megnyugodtak a csapatok a kezdeti rohanás után, ettől kezdve láthatta a telt házas csarnok közönsége az elvárható figurákat. Hangerőben nem volt hiány, a Pécsről érkező, csendesnek semmiképpen sem mondható pécsi fanatikusok teljesen betöltötték a gyönyörűen újjávarázsolt Roznicka-csarnok felső karéját. Szurkolásban a magyarok túlordították az inkább színházközönségre emlékeztető hazai tábort, ám a drukkerek nem feltétlenül voltak boldogak attól, amit láttak: a csehek rendszeresen megugrottak négy-öt ponttal, a mieink csak futottak az eredmény után. Ezt ugyan nem eredménytelenül tették, ám a vezetést nem tudták átvenni.
Az első félidő alakulására döntően hatottak a második negyed harmadik és negyedik percében látottak: azután, hogy Iványi Dalma két káprázatos kosarával a mieink ismét egyenlítettek (22–22), a következő négy támadásból villámgyorsan kilencpontos előnybe került a házigazda. Különösen fájó, hogy Eva Vitecková és Suzana Zirková is egy-egy magyar figyelmetlenség következtében, a támadóidő lejártakor dobott egy-egy triplát. Az akkor kialakuló hátrányból csupán picit tudtak lefaragni a pécsiek a nagyszünetig.

A szünet után viszont csak egy csapat tért vissza a pályára. Nem a magyar.
Nehéz szavakat találni arra, ami a harmadik negyedben történt. A pécsiek mindössze egyetlen mezőnykosarat szereztek, a brnóiak ellenben bebizonyították, miért is ők a címvédők a legrangosabb európai sorozatban. Túl jó csapat az „örökös” cseh bajnok, amelynek kerete alig változott ahhoz képest, amely tavaly felült a kontinens trónjára. Ez az együttes csak úgy győzhető le, ha egyénileg és csapatként is kiválóan játszik a magyar bajnok. Ettől azonban ezúttal messze jártak Rátgéber László tanítványai, bár a szakvezető folyamatosan keverte kártyáit, a pakliban azonban ezúttal kevés volt a használható lap.

A csehek dobtak triplát, duplát, indultak, emellett kiválóan védekeztek. Nem volt ellenszer. Ezzel együtt semmi sincs veszve, nagyon hamar itt lesz a javítási lehetőség. Pénteken hazai pályán azonban muszáj győzni, ellenkező esetben ugyanis befejeződik az Euroliga-küzdelem az idén a pécsiek számára.

Mestermérleg

Jan Bobrovsky, a Brno edzője:
Kiváló védekezésünk alapozta meg sikerünket. A második félidőben a pécsiek láthatóan nem tudtak mit kezdeni a labdával. Nem fontos, mennyivel nyertünk, Pécsen új mérkőzés következik

Rátgéber László, a Pécs edzője:
A brnóiaknál folyamatosan öt atléta játszott a pályán, a mi csapatunkban pedig kevesen voltak képesek kosarat szerezni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik