Esteve Pujol második, Carlos Sainz negyedik részsikere

Vágólapra másolva!
2007.01.18. 18:07
A motorosoknál a spanyol Isidre Esteve Pujol, az autósoknál pedig honfitársa, Carlos Sainz nyerte a 29. Dakar-rali 12. szakaszát. A címvédő Luc Alphand több mint három percet lefaragott a hátrányából a nyolcszoros bajnok Stephane Peterhansellel szemben, így még bármi előfordulhat a két Mitsubishi-pilóta különpárbajában. A kétkerekűeknél Marc Coma biztosan halad az újabnb Dakar-győzelem felé. A kamionosoknál újabb részsikerével tovább növelte már így is tetemes előnyét az összetettben élen álló holland Hans Stacey.
Esteve Pujol második szakaszgyőzelme volt a mai az idei Dakaron
Esteve Pujol második szakaszgyőzelme volt a mai az idei Dakaron
Esteve Pujol második szakaszgyőzelme volt a mai az idei Dakaron
Esteve Pujol második szakaszgyőzelme volt a mai az idei Dakaron

12. SZAKASZ, EREDMÉNYEK:

A motorosoknál a KTM-s Esteve Pujol 3:34:46 óra alatt teljesítette a 257 km-es gyorsasági szakaszt a szenegáli terepen, megszerezve ezzel idei második szakaszgyőzelmét.

A spanyol több mint 17 percet vert az összetettben élen álló Comára Ayoun és Kayes között, míg a második helyen álló Despres 15 és fél percet "kapott" tőle. A most már inkább a biztonsági motorozásra koncentráló kettős közül előbbi a 16., utóbbi a 13. helyen zárta a szakaszt.

Az összetettben továbbra is a címvédő Coma vezet, Despres és Casteu előtt. Esteve Pujol a hatodik helyen áll, hátránya az élen állóhoz képest több mint két és fél óra.

Az egyetlen, még versenyben lévő magyar motoros, Kátai Péter 28:38 perc hátránnyal a 31. helyen ért célba, összetettben pedig a 23. helyen áll.

Történt egy sajnálatos baleset is: a holland Frans Verhoeven a harmadik időellenőrző pontnál még a legjobb idővel haladt el, de aztán csúnyán elesett, a válla pedig kiugrott. Verhoeven a 21. helyen állt az összetettben.

Carlos Sainz a negyedik szakaszon bizonyult a legjobbnak idén
Carlos Sainz a negyedik szakaszon bizonyult a legjobbnak idén

Az autósoknál a Volkswagen klasszisa, Sainz 2:58:56 óra alatt elsőként teljesítette a 257 km-es gyorsasági szakaszt a szenegáli terepen, megszerezve ezzel idei negyedik szakaszgyőzelmét.

A rali-világbajnokság kétszeres győztese az elmúlt napokban rengeteg időt veszített különböző problémák miatt, így a végső sikerre, a motoros Esteve Pujolhoz hasonlóan, már szinte semmi esélye sincs. Ez azonban a jelek szerint egyiküket nem zavarta. Sainz csütörtökön ismét remek tempót diktált, magabiztosan előzte meg riválisait, így összetettben a kilencedik helyen áll.

Az összetettben élen álló Peterhansel ezúttal nem remekelt, végül csak hatodik lett, így a szakaszon harmadik Alphand három és fél percet faragott hátrányából. Ez pedig izgalmas csatát ígér a folytatásra.

Mindkét magyar autós sikeresen teljesítette a mai távot: Szalay Balázs a 30., míg Palik László a 34. helyen végzett.

Szalay 34.04 perccel maradt el a szakaszgyőztes Sainztól, Palik 42:09-cel. A két magyar között tehát ezúttal is szinte minimális, 8:05 perc volt a különbség, ezúttal Szalay javára.

A kamionosoknál Stacey 3:48:04 óra alatt tudta le a távot, igaz az összetettben magabiztos előnnyel vezető egység ezúttal csak szűken, 4:53 perccel utasította maga mögé a második helyen záró cseh Tomeceket, illetve 5:50-nel a holland Van Ginkelt.

Összetettben Stacey előnye így is tekintélyt parancsoló, 24 másodperc híján három óra a második helyen álló orosz Mardejev és 4:24:38 óra Van Ginkel előtt.

Pénteken a Kayes és Tambacounda közötti 458 km-es szakasz vár a versenyzőkre, akiknek 260 kilométert kell gyorsasági szakaszon teljesíteniük. ----
Lazio (olasz)–Porto (portugál)
Az első mérkőzésen: 1–4

Róma, 21.00 (Tv: RAIDUE)
V: Veissiere (francia)

A várható kezdőcsapatok:
LAZIO: Marchegiani – Oddo, Negro, Mihajlovics, César – Sztankovics, Giannicheda, Liverani – Claudio López – Chiesa, S. Inzaghi
PORTO: Vítor Baía – Paulo Ferreira, Jorge Costa, Ricardo Carvalho, Nuno Valente – Tiago, Deco, Maniche, Alenyicsev – Hélder Postiga, Derlei
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik