Javuló formában a mieink

Kiss árpád, SIMON JÓZSEFKiss árpád, SIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2007.01.12. 01:10
Címkék
A világbajnokság előtti utolsó hazai nyilvános felkészülési mérkőzésén jó játékkal, biztosan nyert a magyar válogatott a szintén vb-résztvevő Szlovénia ellen.
Császár Gábor (labdával) a világbajnokságon a magyar válogatott elsô számú karmestere lehet
Császár Gábor (labdával) a világbajnokságon a magyar válogatott elsô számú karmestere lehet
Unger Tamás
Császár Gábor (labdával) a világbajnokságon a magyar válogatott elsô számú karmestere lehet
Császár Gábor (labdával) a világbajnokságon a magyar válogatott elsô számú karmestere lehet
Császár Gábor (labdával) a világbajnokságon a magyar válogatott elsô számú karmestere lehet
Unger Tamás
Császár Gábor (labdával) a világbajnokságon a magyar válogatott elsô számú karmestere lehet

A vb-felkészülés hajrájában két tesztmérkőzést szervezett Szombathelyre a szövetség Skaliczki László együttesének. A csütörtöki találkozót közönség előtt játszották legjobbjaink a vb-n szintén részt vevő szlovénokkal, akikkel pénteken zárt kapu mögött mérkőznek. A magyarok a németekkel vívott debreceni és budapesti csatával hangoltak a Szlovénia elleni két összecsapásra. Mindkét találkozón fantasztikus hangulatban gyakorolhattak Nagy Lászlóék, akiket a szombathelyi közönség is óriási ovációval fogadott. A mieink közül újabb sérülések miatt hiányzott két beállós, Herbert Gábor (orrtörés) és Zubai Szabolcs (ujjtörés), akiknek a pótlására Józsa Mátét hívta be a kapitány.

A taktikai figurák finomítása lett volna az igazi célja a szlovénok elleni csatának, ám a sok sérülés miatt inkább az alapfigurákat kellett gyakorolnia a csapatnak. A keret további kulcsjátékosai közül ugyanis még korábban megsérült Buday Dániel, Laluska Balázs és Pérez Carlos, valamint Iváncsik Gergő is hetek óta fájós könyökkel gyakorolt, és csak csütörtökön játszhatott először felkészülési mérkőzésen. Igaz, Iváncsik az edzéseken együtt dolgozott társaival, ám a németek ellen nem szerepelhetett.

Lendületesen kezdtek a vendégek, akik több klasszisuk (Ales Pajovic, Renato Vugrinec, Serhei Rutenka) nélkül érkeztek Szombathelyre. Ez azt igazolta, hogy ők is még a csapatépítésnél tartanak, a játékosok összecsiszolását végzik a világbajnokság előtti napokban. Kasim Komenica, a szlovénok mestere azonban csupán néhány percig lehetett igazán elégedett csapatával, amely 4–6-nál megtorpant, és nem tudott ellenállni a magyar rohamoknak (13–8), illetve képtelen volt áttörni a hazai csapat erőszakos, hatékony védekezését. Skaliczki László több felállást próbáltatott ki játékosaival, vagyis hasonló tematika szerint vezényelte a mérkőzést, mint a németek ellen. A magyar gárda legbiztosabb alapembere Fazekas Nándor volt, aki ugyanolyan bravúrosan védett, mint klubcsapatában, a német Gummersbachban. Az irányító- és a két átlövőposzton sűrűn váltogatta játékosait Skaliczki László, aki a találkozó előtt azt kérte a fiúktól, hogy nagyon figyeljenek a támadások pontos befejezésére, a precíz passzokra, az emberelőnyös helyzetek biztos kihasználására és a fegyelmezett védekezésre. Ehhez képest elég gyakran követtek el hibákat a mieink, ám ennek ellenére tartották előnyüket, és lényegesen jobban kézilabdáztak, mint a szlovénok.

A válogatott újonca, Puljezevics a 24. percben mutatkozott be, egy büntető erejéig állt be Fazekas helyére. Már öt góllal is vezettek a házigazdák, akik közül Császár Gábor és Díaz Ivo is jól dirigálta társait, és a Gál Gyula helyére beálló Józsa sem okozott csalódást. A szélsők kevesebb lehetőséghez jutottak, de a belső emberek eredményes játékával biztosan tartotta előnyét a jobban védekező és erőteljesebben támadó magyar válogatott.

A második félidőt sokkal jobban kezdte a magyar gárda, mint az elsőt, ezért aztán fokozatosan nőtt az előnye. Igazi tesztmérkőzést láthatott a lelkes szombathelyi közönség, amely élvezte a sok látványos gólt, a jó iramú játékot. Skaliczki mester több bizonyítási lehetőséget adott ebben a játékrészben Nagy Kornélnak, Katzirz Dávidnak, Grebenár Gábornak, Mocsai Tamásnak és Tombor Csabának, akik igyekeztek meghálálni a bizalmat. A második félidőt megkapta Puljezevics is, aki olykor önkívületben védve nagy hasznára volt a csapatnak. Mocsai remek gólokkal igazolta, hogy átmentette jó formáját a német Lemgóból. A magyar kapitány is elégedett lehetett az eredmény alakulásával és talán a játék egyes elemeivel is, de kétségtelen, hogy még lesz dolga csapatával a pénteki, zárt kapus visszavágón, valamint a jövő héten, a január 17-i és 18-i flensburgi két tesztmérkőzésen.

Mestermérleg
Skaliczki László, a magyarok szövetségi kapitánya: - Köszönöm a szombathelyi szurkolóknak a nagyon lelkes buzdítást. Úgy érzem, hogy ezen a találkozón már védekezésben és támadásban is jobban szerepeltünk, de még van javítanivalónk a világbajnokságig. Nagyon sok szép dolgot láttam a csapattól. Hangulatos meccs volt, bár ebből messzemenő következtetést nem lehet levonni, de örülünk, hogy jó játékkal szórakoztattuk a közönséget. Mindenkinek lehetőséget tudtam adni, mégis biztos győzelmet arattunk.
Kasim Kamenica, a szlovénok szövetségi kapitánya: - Ezen a találkozón csapatom csalódást keltett, mert sem védekezésben, sem támadásban nem nyújtott megfelelő teljesítményt, nagyon sok hibával játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik