Újpest után Miskolcon a belgák?

K. I., SZ. N. T.K. I., SZ. N. T.
Vágólapra másolva!
2007.01.08. 01:09
Címkék
Amint arról már korábban írtunk: Diósgyőrött vállalhat szerepet a korábban Újpesten 49.85 százalékos tulajdonrészt birtokló belga cég, amelynek képviselője a lila-fehérek volt sportigazgatója, Francois Laureyssen.
Francois Laureyssen ? új kihívás
Francois Laureyssen ? új kihívás
Francois Laureyssen ? új kihívás
Francois Laureyssen ? új kihívás
Francois Laureyssen ? új kihívás
Francois Laureyssen ? új kihívás

Érdeklődésünkre Sallói István, a Diósgyőr FC Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a kapcsolatfelvétel tényleg megtörtént, sőt informális megbeszélésen már asztalhoz is ültek a felek. Mivel a tárgyalások kezdeti stádiumban vannak, a vezető ennél többet egyelőre nem kívánt mondani.
Amennyiben a belgák tényleg beszállnak a miskolci labdarúgásba, valószínű, hogy „hozzák magukkal” az élvonalbeli Sint Truiden csapatával kiépített remek kapcsolataikat, s vezetőként Francois Laureyssent, a belga klub átigazolásokért felelős igazgatóját is.

A külföldi cég tavaly júniusban vette meg az Újpest FC-t működtető gazdasági társaság majdnem felét, de az év végén az újpestiek többségi tulajdonosa, Kovács Péter úgy látta, hogy az együttműködés kezd egyre előnytelenebbé válni a magyar fél számára, így megszakadt a kapcsolat – a lila-fehérek állítása szerint elsősorban azért, mert a belgák nem tettek eleget a szerződésben vállalt kötelezettségeiknek. Ennek a kispadon is láthattuk nyomát, az ősszel a játékosállományhoz mérten gyengén teljesítő gárda belga vezetőedzőjét, Valére Billent menesztették, utódja Urbányi István lett.
Persze ennek is van története...

A féléves együttműködésnek hirtelen lett vége, legalábbis úgy tűnt, hiszen az újpesti elöljárók nem tették közhírré, hogy külföldi társuk akadt. Tavaly nyáron a felek abban állapodtak meg, hogy a belga befektetők – akik „nyomott” áron jutottak hozzá a sportvállalkozás majd feléhez – részt vesznek majd a klub működtetésében is. Ezenkívül azt is rögzítették, hogy a Feyenoordtól és a Sint Truidentől is érkeznek majd játékosok a lila-fehérekhez, és az arra érdemesek pedig átigazolhatnak a holland vagy a belga élvonalba. Ehhez képest a belga partner egy forintot sem vállalt az Újpest működtetéséből, a játékosokat illetően pedig félsikert könyvelhettek el a Megyeri úton: egyedül Vanczák Vilmos igazolt a Sint Truidenhez. Az Újpest megkapta a sérült ausztrál Brendon Santalabot, akit nem sikerült szerződtetni, mert Belgiumból nem érkeztek meg a szükséges papírok. A középpályás egyetlen pillanatot sem játszott bajnoki mérkőzésen – pedig időközben felépült –, így már hónapok óta hazájában készül.

A belga partner kiválása kapcsán Kovács Péter elmondta, hogy érzése szerint a külföldi partnerek teljes ellenőrzést akartak Újpesten, azzal a céllal, hogy az értékes magyar játékosokat alacsony áron vigyék ki Belgiumba, ahol nagy haszonnal adták volna tovább őket. Ebből azonban a lila-fehérek jelenlegi tulajdonosai nem kértek, így felmondták a megállapodást.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik